Specialiștii din domeniul nutriției explică că ridurile sunt legate de expresie, dar cel mai des acestea sunt cauzate de alimentația incorectă. Cosmetologul Tatiana Shimcenco ne-a dezvăluit care sunt alimentele ce ne vor ajuta să întârziem apariția liniilor inestetice pe chipurile noastre. 

Alimentația incorectă își lasă amprenta nu doar asupra organismului, dar și asupra aspectului fizic. Este un lucru demonstrat că greșelile alimentare, excesele, accelerează procesul de îmbătrânire a organelor și a pielii.

Specialistul în cosmetologie, Tatiana Shimcenco ne explică cum arată o dietă anti-îmbătrânire – ce alimente ar trebui să excludem, cu ce le înlocuim, dar și care sunt produsele care ne vor ajuta să menținem tinerețea intactă din interior.

Alimentele pe care ar fi bine să le evităm

Zahărul

Zahărul are un efect negativ asupra fibrelor de colagen. Odată ce ne expunem pielea la soare, acestea sunt descompuse, ceea ce înseamnă că procesul de îmbătrânire este accelerat. Pentru a preveni apariția ridurilor este foarte important să reducem consumul de zahăr, mai exact, să omitem din alimentație produsele ce conțin o cantitate considerabilă de zahăr, cum ar fi produsele de patiserie, băuturile răcoritoare etc.

Produse bogate în carbohidrați

Fructele și legumele conțin o cantitate mare de carbohidrați, iar după digerarea acestora, carbohidrații se transformă în zahăr și din acest motiv este recomandat să consumăm legumele și fructele în timpul zilei și într-un mod echilibrat.

Este binevenit să dăm prioritate acelor fructe și legume, care conțin antioxidanți și vitamine (morcov, dovlecei, roșii, broccoli, portocale, caise etc.), deoarece acestea în sine încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii și formarea ridurilor.

Produse lactate

Produsele lactate sunt surse bogate în calciu, dar ele duc la creșterea stresului oxidativ, una din cauzele îmbătrânirii premature. O alternativă perfectă poate deveni laptele de migdale, de ovăz, laptele de cocos.

De asemenea puteți adăuga în alimentație, uleiurile de nuci sau de semințe.

Carnea roșie

Carnea roșie  are un conținut sporit de acizi grași saturați ceea ce înseamnă că poate provoca un dezechilibru în organismul uman. Nutriționiștii recomandă să minimalizăm consumul acestui produs, înlocuindu-l cu pește, carne de pui, fasole sau linte.

Produse care conțin cofeină

Cofeina este considerată un puternic diuretic, care provoacă deshidratarea organismului, respectiv și a pielii. Cafeaua, ciocolata și unele tipuri de ceai conțin cofeină în cantități mari. Pentru a stopa procesul de îmbătrânire prematură, înlocuiți băuturile ce conțin această substanță cu sucuri fresh creând combinații din fructe și legume și, desigur multă apă.

Produsele care mențin tinerețea intactă

Cu siguranță ați observat inscripțiile de pe cutiile produselor cosmetice care includ ingredientele precum: seleniu, retinol și coenzima Q10, dar nu știați că acestea pot fi… consumate.

Știm cu toții că produsele naturale sunt cele mai bune ingrediente pentru frumusețe și pentru prevenirea apariției ridurilor.

Iată câteva alimente care vă pot garanta întârzierea bătrâneții.

Mierea

Mierea are proprietăți antioxidante și regenerante. Conține vitaminele A și C, care luptă cu radicalii liberi – factorii ce provoacă îmbătrânirea preamatură.

Retinolul

Este o forma pură a vitaminei A. Acesta stimulează formarea de colagen și elastină, substanțe care mențin elasticitatea și fermitatea pielii, prevenind apariția ridurilor de expresie și combaterea petelor de pe față ce apar o dată cu înaintarea în vârstă. Produsele ce conțin această vitamină sunt: cartofii dulci, morcovii, ficatul, peștele etc.

Ceaiul verde și Uleiul de Camelie

Conferă elasticitate și previne formarea petelor cauzate de înaintarea în vârstă. Această substanță este cunoscută și ca uleiul de ceai verde sau ulei din semințe de ceai. Ar trebui să consumăm atât ceaiul verde, cât și să optăm pentru produsele de îngrijire ce conțin ulei de Camelie – sunt foarte benefice pentru pielea care și-a pierdut din elasticitate.

Seleniul

Acesta este un mineral care datorită proprietăților sale, neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi și întârzie apariția ridurilor. Dacă organismul vostru duce lipsă de acest mineral, atunci puteți adăuga în alimentația voastră produse ce conțin această substanță: alune braziliene, pește, carne de vită, ouă etc.

Coenzima Q10

Este un antioxidant puternic în lupta cu radicalii liberi care duc la îmbătrânirea celulelor. Cantitatea de coenzimă Q10 produsă de organism scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. Această substanță benefică o puteți descoperi în produsele naturale precum: carnea de vită, de pui, peștele, broccoli etc.

Alte soluții și produse care te pot ajuta în prevenirea ridurilor sunt apele termale, uleiul de cocos, cremele de zi cu Vitamina C.

Ține cont de aceste sfaturi și pielea ta îți va mulțumi!

Tatiana Shimcenco, cosmetolog.

Sursa foto: Arhiva personală

Vezi și: Tatiana Şîmcenco sparge miturile cu privire la cosmetologi, botox și injecțiile frumuseții