Ai aici un clasament al alimentelor care te ajută să te concentrezi mai ușor dacă ai de acumulat multe cunoștințe într-un timp scurt. Fă-ți meniul în așa fel încât alimentele consumate să-ți asigure doza de nutrienți necesari pentru activitățile intelectuale.

Avocado este unul dintre alimentele recomandate în perioadele de stres intelectual, datorită acizilor grași din compoziție, a vitaminelor B, C, E și K, dar și a mineralelor precum calciu, sodiu, zinc sau fier, care stimulează funcțiile creierului, ajutând la îmbunătățirea memoriei. Îl poți consuma în orice moment al zilei, fie în salate, în sandwich-uri sau sub formă de guacamole.

Oul este un aliment ideal pentru un mic dejun sățios și sănătos. În plus, este bogat în colină, o substanță similară cu vitamina B, cu rol esențial pentru funcționarea optimă a creierului, menținând memoria și concentrarea, prevenind astfel oboseala mentală.

Broccoli este cunoscut pentru aportul mare de vitamina K, C și colină, fiind unul dintre cele mai nutritive legume, cu beneficii în îmbunătățirea funcției cognitive. Indiferent de cum alegi să îl consumi, poate fi o excelentă garnitură pentru masa de prânz sau pentru cină.

Sfecla roșie nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci când vine vorba de antioxidanții pe care îi conține. În plus, este o sursă importantă de vitamina A, C, complex de B-uri, mangan, magneziu, potasiu, iod, calciu și fier. Sfecla, consumată în salate, sub formă de piureuri sau smoothie, îți va oferi energia și vitalitatea necesare pentru învățare, îmbunătățind circulația sângelui.

Spanacul este un aliment versatil și poate fi o variantă excelentă pentru prânz sau pentru cină. În plus acesta poate fi consumat și în salate. Luteina antioxidantă protejează funcția cognitivă a creierului, stimulând capacitatea de concentrare, fiind substanța care recomandă spanacul pentru perioadele în care memoria este pusă la încercare.

Peștele gras, precum somonul, sardinele, heringul sau macroul, este bogat în acizi grași Omega3, care stimulează memoria. Ultimele studii atestă faptul că dacă acesta este consumat de aproximativ trei ori pe săptămână, îmbunătățește performanțele cognitive.

Ficatul de vițel sau de pui este o sursă importantă de fier. În organism, fierul are rolul de a transporta oxigenul către creier, influențând pozitiv memoria și capacitatea de concentrare.

Fructele de mare, în special crabii, sunt bogate în iod, fosfor și lecitină, nutrienți ideali pentru sporirea capacității de învățare, prevenind dezechilibrele de memorie. Le poți consuma în salate, la grătar sau alături de o porție de paste.

Ciocolata neagră, cu minimum 70% cacao, conține flavonoide, antioxidanți benefici pentru creier, care stimulează performanțele cognitive și îmbunătățesc fluxul sanguin. Mai mult, consumul moderat de ciocolată neagra este asociat cu reducerea stresului în perioadele aglomerate. Ciocolata neagră este o excelentă variantă de desert sau de gustare între mese.

Nucile sunt recunoscute pentru nutrienții sănătoși pe care îi conțin: vitaminele C, B1, B2, B3, B5, sodiu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor și iod, care facilitează circulația fluxului sanguin, ceea ce duce la îmbunătățirea memoriei și a concentrării. Le poți consuma în salate, dar și ca gustare între mese.

 

Distribuie articolul: