Există numeroase ingrediente, legume și fructe, care nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, fiind chiar recomandat să le consumi cât de des poți. Fie că previn pierderea calciului, ajută la stabilirea unui echilibru hormonal sau îți dau mai multă energie, alimentele incluse în această listă vor fi perfecte pentru organismul tău.

Fulgi de ardei roșu (iuți)

Ardeii iuți sunt o sursă foarte bună de vitamina A, însă totodată sunt termogenici, ceea ce înseamnă că produc încălzire în corp și stimulează metabolismul. Totodată, aceștia sunt foarte buni în alimentație deoarece reduc apetitul și ajută la eliminarea grăsimii.

Kale

Nu este deloc de mirare că această plantă se află pe lista noastră. Are puține calorii, însă este o sursă bogată de fitoestrogeni, ajutând și la menținerea unui nivel optim al hormonilor. Totodată este o sursă bogată de fier, calciu, acid folic și vitaminele B, C, E și K.

Varza de Bruxelless

Compusul chimic care dă mirosul verzei de Bruxelless (alchil izotiocianat) este acelaşi care face ca celulele precanceroase să se autodistrugă. Este mai bine să o prepari la cuptor și nu fiartă, deoarece în felul acesta își păstrează mai bine proprietățile.

Nuci

Nucile sunt bogate în proteine, fibre și omega-3, acestea fiind un ajutor pentru organismul tău în scăderea colesterolului. În plus, te ajută să te concentrezi mai mult și îți influențează și somnul, iar tu te vei odihni mai bine. În urma unor teste pe șoareci s-a demonstrat că nucile au dus la scăderea riscului de cancer de sân.

Stafide

Stafidele pot fi o gustare delicioasă și le vei putea mânca fără să te simți vinovată, deoarece conțin fibre, fier și vitamina C. În plus, te ajută să ai mai multă energie și datorită fitochimicalelor sunt bune și pentru sănătatea dinților tăi.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac au un rol similar cu cel al ciocolatei. Știm că nu vorbim despre același gust, însă și acestea sunt o sursă importantă de triptofan, un aminoacid care îți îmbunătățește stare de spirit.

Cireșe

Cireșele pot fi și ele o gustare perfectă. Sunt bogate în antioxidanți și ajută în lupta împotriva pierderii de memorie, împotriva bolilor cardiovasculare, a colesterolului și a diabetului. În plus, dacă vei bea suc de cireșe vei dormi mai bine.

Ceaiul verde

Ceaiul verde nu este neapărat un aliment, însă ar trebui să îl consumi zilnic, deoarece este bogat în antioxidanți și alți compuși care ajută la buna funcționare a creierului. În plus, crește viteza metabolismului și asta înseamnă că se pierde mai ușor din grăsimea din organism.

Fructe de pădure

Fructele de pădure au proprietăți anti-îmbătrânire și nu vorbim doar aspectul fizic. Acestea ajută la prevenirea pierderii de memorie și îmbunătățesc funcțiile creierului.

Ceapă

Nu ar trebui să te ferești să adaugi ceapă în salate sau în mâncare, deoarece este un aliment antioxidant, bogat în vitamina B și C și este bună mai ales pentru femei, deoarece ajută la prevenirea pierderii calciului care poate duce la osteoporoză.

Sursa

Distribuie articolul: