Dacă ești fanul bucătăriei asiatice sau poate nu ai gustat niciodată, dar ai chef să experimentezi, atunci te invităm să încerci această rețetă extrem de ușoară. În cadrul celei mai noi ediții #probaculinara , Editora EA.md Cristina Popov a gătit noodles (tăieței) cu legume, piept de pui și creveți. Ea recunoaște că acest preparat se gătește atât de simplu și rapid, încât mai mult timp „i-a furat” pregătirea legumelor, decât prepararea acestora la foc. Veți avea nevoie de ingredientele listate mai jos, o tigaie wok sau una cu borurile largi și puțin entuziasm. Rezultatul o să vă bucure papilele gustative!

Citește și: Ardei umpluți cu brânză, ca la Nord – rețetă deosebită, moștenită de la bunica (Video)

Ingrediente:

  • 150-200 gr de tăieței sticloși (îi găsiți în zona cu alimente cu specific asiatic)
  • ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei dulce
  • 400 gr de broccoli
  • un vârf de ardei iute (sau ghimbir)
  • 1 piept de pui
  • creveți prefierți (opțional)
  • 1 linguriță de zahăr (miere)
  • 50-100 ml sos de soia
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit

Preparare:

Tăiem rondele ceapa verde, usturoiul- mărunt, morcovul și ardeiul dulce – julienn (adică fâșii lungi de 2-4 cm și subțiri); broccoli (am folosit înghețat, dar se poate și proaspăt) desfăcut în buchete mici, ardeiul iute sau ghimbirul – tăiat mărunt, pieptul de pui, tăiat fâșii – pai.

Pregătim pastele: fierbem suficientă apă pentru cantitatea de tăieței pe care o avem și închidem focul. Punem tăiețeii în apa clocotită și îi lăsăm pentru 5 minute acolo, apoi îi strecurăm (citiți instrucțiunile de pe ambalaj).

Punem în tigaie uleiul, apoi când se înfierbântă punem carnea și o gătim până e aproape gata și se rumenește un pic. Adăugăm usturoiul și călim 30 de secunde, apoi, pe rând, adăugăm legumele (am pus mai intâi cele roșii apoi cele verzi) și nu uităm să le amestecăm de fiecare dată, apoi urmează creveții și amestecăm. Ultimul pas este să adăugăm ardeiul iute (ghimbirul), zahărul și sosul de soia. La această etapă, frigem ingredientele pentru circa 2 minute, apoi adăugăm tăiețeii sticloși. Amestecăm ușor timp de 1 minut și luăm de pe foc. Preparatul nostru este gata.

Serviți imediat cu semințe de susan și încă puțin sos de soia.

Pentru a urmări prepararea tăiețeilor, pas cu pas, urmăriți video de mai sus. Celelalte rețete publicate de Cristina le găsiți utilizând hash tag-ul #probaculinara .

Dacă aveți sugestii vă rugăm să ni le scrieți în comentarii! Poftă bună să aveți!

Vezi și: Galetă cu fructe VS galetă cu brânză și spanac. „Este cea mai ușoară tartă pe care am preparat-o!” (Video)

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA