Măști, fond de ten, creme, scraburi... Câteodată sunt necesare o mulțime de produse cosmetice și timp liber pentru a ne bucura din nou de propria reflectare din oglindă. În fruntea wish-list-ului pentru o femeie, prima poziție de obicei o ocupă dorința de a avea un ten sănătos, mai ales pentru femeile după 35 de ani.

Să știți că puteți să atingeți efectul dorit dacă respectați normele de frumusețe recomandate de un specialist cosmetolog.

Pielea este cel mai mare organ uman. La un adult, suprafața sa este de aproximativ 2 metri pătrați. Grosimea pielii este de la 1 la 4 milimetri, ceea ce ajută la protejarea organelor și țesuturilor interne, inclusiv la schimbările de temperatură. Apropo, starea de sănătate a pielii se reflectă după modul cum ne simțim în întregime, atât fizic, cât și emoțional: stres, tensiune, nutriție proastă, reacții alergice – toate acestea își pun amprenta pe organul sensibil al omului sub imaginea unor defecte cosmetice. Și dacă încercați să îngrijiți necorespunzător tenul, fără a ști ce tip aveți s-ar putea să aveți nevoie ulterior de un dermatolog.

Prin ce se manifestă probemele de piele:

Acnee, coșuri

Mâncărimea pielii

Grăsime excesivă

Furunculoză

Culoare nesănătoasă a pielii

Pigmentare

Riduri timpurii

Asteriscuri vasculare (cuperoză)

Deshidratarea pielii

Citește și: Victor Boicenco – fondatorul salonului de frumusețe pentru copii: „Cel mai micuț client avea doar 6 luni”

Ce fel de îngrijire este necesară pentru pielea cu probleme?

Nu aveți nevoie de cosmetice inutile pentru care să cheltuiți o mulțime de bani.

Pentru a depista ce probleme ale tenului aveți, consultați un specialist: dermatolog sau cosmetician. Tratamentul de sinestătător, poate aduce daune ireparabile sănătății și frumuseții. Sarcina specialistului cosmetolog este să identifice cauzele problemei pielii și să găsească metode de tratament potrivite pentru cazul tău.

De exemplu, după 35 de ani, un cosmetician vă poate sfătui să faceți peeling, deoarece la această vârstă, creșterea celulelor noi încetinește. Aceasta duce la acumularea de celule vechi ale pielii, care de multe ori strică tenul. Exfolierea celulelor acumulate stimulează reînnoirea și, prin urmare, ameliorarea stării și a culorii pielii. Dar, în această procedură, există multe nuanțe: trebuie să iei în considerație tipul de piele (pentru unele părți peeling-ul este contraindicat), să ții cont de momentul potrivit al anului pentru a face procedura, tipul de peeling ș.a.m.d.

Așa-numitele „injecții de înfrumusețare” pot fi utlizate numai după o consultare individuală cu un profesionist.

În plus, începând cu vârsta de 35 de ani, este necesar, ca atunci când ieșim undeva, să utilizăm o cremă cu factor de protecție ridicat împotriva SPF. Pielea trebuie protejată de razele solare, deoarece pierde o cantitate mare de elastină și colagen.

Citește și: Efectele negative ale măștilor de față, efectuate acasă

Remodelează-ți chipul prin intermediul exercițiilor faciale:

Mușchii sănătoși sunt cea mai simplă și mai eficientă bază de prescripție pentru a obține o piele sănătoasă și frumoasă. Exercițiile faciale trebui să fie un ritual de înfrumusețe pentru fiecare femeie după 35 de ani, care vrea să-și păstreze atractivitatea.

 

Distribuie articolul: