Ca să ai o piele frumoasă și sănătoasă, trebuie să renunți, definitiv, la zahăr. De ce ar trebui să faci acest lucru, vei afla din articolul de mai jos.

De mic copil, ai fost învățat că dulciurile sunt o răsplată mult așteptată. Și chiar dacă ești deja adult, nu s-a schimbat cam nimic și acum probabil că iubești tot ce conține zahăr. 

Nu este un secret faptul că zahărul este recunoscut drept „drogul legal al secolului XXI”, iar consecințele unui astfel de „drog” pot fi la fel de groaznice. Consumul frecvent al dulciurilor duce la diabet, obezitate, probleme oncologice și apar diverse anomalii fizice, și chiar mentale. Dar asta nu este tot. Zahărul accelerează procesul de îmbătrânire în corpul nostru și nu numai pielea suferă de acest lucru, ci și organele interne.

Foto: foodstory.ro

Cel mai rău lucru este că gustul zahărului este greu de uitat și refuzat. Sunt mulți care zic că nu îl preferă. Paradoxul este că ei cred că nu îl consumă zi de zi, dar acest lucru este greșit, pentru că există mult zahăr ascuns în interiorul alimentelor, de exemplu în: sosuri pentru salate, sosuri pentru paste, iaurturi, cereale pentru micul dejun și multe altele.

Foto: adevarul.ro

În fiecare zi, populația planetei noastre cheltuie miliarde pentru frumusețe și îngrijire, dar toate aceste scruburi, măști, creme, proceduri de înaltă tehnologie și injecții de înfrumusețare, nu pot rezolva problema în întregime. Căci ea este ascunsă în interior și provine de la ceea ce mâncăm.

Da, cosmetologia modernă poate chiar schimba cursul timpului, dar, din păcate, un cosmetolog este neajutorat dacă nu avem grijă de noi înșine și de ceea mâncăm. Zahărul crește instantaneu nivelul de insulină din sânge, iar acest lucru activează procesul de glicare a colagenului.

 

Foto: reginamaria.ro

Moleculele de zahăr formează legături cu proteinele și se lipesc între ele, iar mai apoi de fibre, colagen, și elastină. Toate acestea devin „acoperite cu zahăr”, se întăresc, devin fragile și remodelează pielea. Din această cauză, există o pierdere rapidă de umiditate în epidermă, se pierde elasticitatea, funcțiile pielii sunt afectate și cadrul feței se slăbește. Pielea devine lentă, apar cute și riduri și, ca urmare, apare îmbătrânirea prematură.

Foto: dr.Max

Totuși, din fericire, chiar și pielea deteriorată se poate recupera. Este important să urmezi câteva reguli simple:

Refuză zahărul rafinat și produsele cu zaharuri ascunse, citește atent fiecare cuvânt, și frază de pe ambalajul unui produs.

Fă pauze între mese timp de cel puțin 4 ore, exclude gustările.

Adăugă alimente bogate în antioxidanți, vitamine și minerale în meniu.

Sursa: bazaar.ru

Distribuie articolul: