Foarte des în sezonul rece, în special iarna – buzele noastre suferă de uscăciune și se acoperă de crăpături. Ce să faci când este dificil să zâmbești și să vorbești? Ce să faci când buzele tale sunt crăpate? Iată câteva sfaturi pentru a menține buzele moi, umede și atractive.

Dacă buzele sunt crăpate, atunci pielea din această zonă delicată este lipsită de umiditate și nutriție. Cel mai important lucru este să acorzi în mod regulat atenția cuvenită ingrijirii buzelor, hrănește și protejează buzele de efectele nocive ale mediului. Urmează aceste sfaturi și buzele tale vor deveni ferme, moi și nu se vor mai crăpa: 

Utilizează un balsam

Este imposibil să protejezi pielea buzelor de influența vremii uscate și geroase, de aceea este necesar să le protejezi prin orice mijloace. Înainte de a ieși afară, dar și în timpul unei șederi îndelungate în aerul proaspăt geros, aplică un balsam pe buze. De asemenea, aplică balsam pe buze după fiecare masă și băutură.

Protecție solară

În sezonul cald asigură-te că protejezi buzele cu protecție solară. Sub razele arzătoare ale soarelui, buzele noastre se usucă și se desprind la fel ca pielea noastră. Buza inferioară suferă în special de uscăciune. Prin urmare, poți folosi în siguranță balsam de protecție solară sau cremă de buze pe plajă.

Folosește ruj

Destul de ciudat, un ruj frumos și uleios poate fi mai mult decât un simplu instrument de machiaj, acesta servește și ca protecție a buzelor împotriva crăpăturilor. Deoarece rujul nu transmite lumină ultravioletă și astfel împiedică uscarea acestora.

Unguent 

Dacă buzele sunt deja crăpate, există riscul de infecție. Pentru a preveni acest lucru, se aplică un unguent pe buze.

Vitamine și minerale

 Nu este un secret pentru nimeni că această afecțiune a buzelor este motivul lipsei unui complex de vitamine B și fier din organism. Prin urmare, concentrează-te pe acești nutrienți din dieta ta.

Hidratarea

 

Mereu hidratează-te! Poți hidrata buzele și pielea din interior, așa că bea apă în la fiecare 2-3 ore. Iar vara, poți folosi și un umidificator atât acasă, cât și la birou.

Ceara de albine

Bunicile noastre știau că cel mai bun remediu pentru buzele crăpate este ceara de albine. Prin urmare, caută conținutul său în orice balsam, ruj sau cremă de buze.

Nu linge buzele

Te înșeli dacă crezi că lingându-ți buzele le ajuți și le hidratezi. Buzele sunt crăpate din cauza problemelor de deshidratare, iar lingându-ți buzele, le faci și mai uscate. Mai mult, linsul buzelor poate duce la dermatită, mai ales în sezonul rece.

 Ai grijă de buzele tale!

Distribuie articolul: