Medicul nutriționist Maria-Victoria Racu recomandă să evităm maxim posibil consumul alimentelor din conservele din comerț. Pericolul acestora pentru sănătate este prea mare pentru a fi neglijat.

Limitați consumul conservelor din comerț la maxim (doar ocazional, o dată în Paști), pentru că:

Sunt produse prelucrate (fierte, sotate, congelate-decongelate, sterilizate) și au neapărat aditivi – fie e vorba de conservanții artificiali, fie e vorba de cei naturali, precum sarea și zahărul.

După ce le deschideți, începe procesul de oxidare a cutiei, iar produsele lăsate în ea devin negre (iată de ce trebuie să mutați conținutul în alt recipient – de sticlă, după ce o deschideți)

Un adevăr mai puțin cunoscut și discutat – cutiile sunt acoperite cu un material chimic, bisfenolul A (da, da, cel din plastic) – anume el accelerează îngrășarea prin formarea celulelor de grăsime noi, fiind denumit un compus obesogen, care generează obezitatea.

Astfel, conservele nu sunt prietenele siluetei tale pentru că:

  • Au o doză uriașă de sare și zahăr adăugat și alți aditivi nocivi.
  • Bisfenoul A împiedică procesul de slăbire

Optează mereu pentru produsele proaspete sau congelate industrial (în afara sezonului) și evită primordial mazărea verde, fasolele și tonul din conserve – anume în ele e cel mai înalt nivel a bisfenolului A.

Fii atent la conserve!

Sursa: Instagram/mvrnutrition

Citește și: Slăbitul eficient – câteva reguli care funcționează, științific vorbind, explicate de medicul nutriționist Maria-Victoria Racu