În prezent, ne confruntăm cu o tendință în dietele alimentare, care presupune renunțarea în totalitate la zahăr. În consecință, renunțarea la fructe, ceea ce, potrivit experților, reprezintă o mare greșeală. Fructele conțin cantități impresionante de vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, cele mai sănătoase fructe ne mențin organismul hidratat și sunt o sursă importantă de fibre.

Potrivit Elle.ro, acestea sunt cele 9 fructe cu efecte impresionante asupra organismului tău:

Căpșuni 

Căpșunile reprezintă cea mai bună opțiune atunci când ai nevoie de un fruct care conține o cantitate mică de zahăr. O cană de căpșuni are doar șapte grame de zahăr și asigură mai mult decât recomandarea zilnică de vitamina C.

Grapefruit

Cel mai bun mod prin care poți reduce consumul de zahăr este să fii atentă la mărimea porției. Grepfrutul este un substituent foarte bun al snacks-urilor bogate în zahăr, însă acordă atenție cantității. Jumătate de fruct conține opt grame de zahăr, mai mult decât suficient pentru a-ți satisface pofta.

Avocado

Deși pare ciudat, avocado este un fruct, iar mai mult decât atât, este foarte sănătos datorită grăsimilor care protejează inima și scad nivelul colesterolului. Un singur avocado conține puțin peste un gram de zahăr.

Prune Stanley

O prună are doar șapte grame de zahăr și 30 de calorii. Asigură-te că le incluzi în porția zilnică de fructe.

Zmeură

Aceste fructe de pădure au un nivel scăzut de zahăr, ceea ce este surprinzător, având în vedere că au un gust atât de dulce. O cană de zmeură conține cinci grame de zahăr și opt grame de fibre.

Mure 

O cană de mure conține șapte grame de zahăr, opt grame de fibre și două grame de proteine.

Mere

Dacă ai diabet sau ești îngrijorată de modul în care fructul îți afectează zahărul din sânge, ia în considerare să schimbi modul în care îl consumi. Un măr întreg are un index glicemic mai mic decât sucul de mere. Un măr mediu conține 19 grame de zahăr, în timp ce o cană de suc de mere neîndulcit, 24 de grame.