Nu e nevoie să mai mergi la patiserie pentru un strudel cu brânză dulce și fructe, când ai rețeta perfectă pentru asta chiar aici! Din câteva ingrediente obișnuite și cu o umplutură ce îți lăsă gura apă de aromată ce e, obții un strudel zdravăn, numai bun de servit și musafirii.

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 2 albușuri
  • un praf sare
  • 1 linguriță zeamă lămâie
  • 60 ml apă călduță

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 4 linguri griș
  • 150 g zahăr
  • 150 g fructe uscate (de exemplu stafide)
  • 100 g smântână
  • esența vanilie
  • esența rom
  • coaja unei lămâi
  • coaja unei portocale
  • 1 pahar mic rom

Ingrediente pentru coacere/servire:

  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Spală stafidele și lasă-le la înmuiat în rom pentru 20-30 de minute înainte de a te apuca de pregătit ștrudelul cu brânză dulce și stafide. – Pas opțional.

2. În răstimp, combină ingredientele pentru aluat și frământa-le bine, timp de 10-15 minute, până obții un aluat fin.

3. Lasă coca să se odihnească 20 de minute și între timp pregătește umplutura pentru strudel cu brânză dulce și stafide.

4. Ulterior, freacă brânză de vaci cu zahărul, apoi adăugă ouăle, smântână, grișul, stafidele și mirodeniile.

5. Întinde subțire aluatul pe blatul bine înfăinat, și unge apoi foaia pe toată suprafața cu ulei.

6. Întinde compoziția de brânză dulce și stafide pe foaia de strudel și rulează-l bine, mai ales la capete.

7. Așează ștrudelul pe o tavă tapetată cu foaie de copt, unge-l cu oul bătut cu lapte și dă-l la cuptorul preîncălzit pentru o oră, la 170 grade.

8. Scoate ștrudelul cu brânză dulce și stafide de la cuptor odată ce se rumenește și bine și pudrează-l cu zahăr înainte de servire.

SURSA

Vezi și: Rețetă de post: ciorbă de urzici cu usturoi

Distribuie articolul: