O omletă făcută cum trebuie este cel mai bun mod de a-ți începe ziua. Are suficiente proteine și substanțe nutritive pentru a-ți asigura energia necesară până la prânz și, dacă o faci cum trebuie, poate fi și extrem de gustoasă.

Însă, chiar dacă pare foarte simplu de preparat, mulți reușesc să dea greș chiar și atunci când pregătesc o omletă.
Ei bine, de la Gordon Ramsay învățăm cum să facem cea mai bună omletă. E destul de simplu.

Într-o tigaie se adaugă ulei de măsline și se pun la prăjit pălăriile de la două ciuperci și câteva roșii cherry întregi (de preferat, încă prinse pe rămurică). Se condimentează cu sare și cu piper și se lasă pe foc.

Se taie o felie groasă de pâine de casă (nu toast) și se pune în prăjitor.

Într-o altă tigaie se sparg 3 ouă. Foarte important – nu le amesteca înainte de a le pune pe foc și nu le sara! Sărea are tendința de a descompune ouăle crude și de a le face mai apoase.

În tigaia cu ouă se pune și o bucată generoasă de unt – adăugat încă de la început, untul va da omletei o textură mai catifelată. Se pune pe foc și se amestecă continuu cu o spatulă. Pentru a obține cel mai bun rezultat, tigaia se ia, din când în când, de pe foc. Însă, nu uita să amesteci tot timpul compoziția.

Când observi ca omleta începe să prindă consistența, adăugă o lingură generoasă de smântână. Abia acum se adaugă sărea și piperul, după gust.
De asemenea, se poate adăuga și puțin usturoi verde (sau arpagic) tocat mărunt.

Se pune tigaia la loc pe foc și se amestecă bine, până se obține consistența dorită. Pe o farfurie se pun ciupecile și roșiile coapte, iar pe felia de pâine prăjită se pune omleta.

Sursa: Gustos.ro

Vezi și: Dulceață de dovleac. Un deliciu colorat, perfect pentru plăcinte savuroase