Originar din Belgia, acest fel de mâncare tradițională, este renumit pentru aroma sa delicată și ușurința relativă de preparare. Să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a avea un mic dejun aromat. 

Ingrediente

  • făină 200g
  • unt 100g
  • ouă 2
  • lapte 250 ml
  • zahăr 100g
  • praf de copt 1 linguriță

Mod de preparare

Separați gălbenușurile de albușuri, puneți albușurile într-un loc răcoros. La gălbenușuri adăugați zahăr, unt și amestecați. Apoi, adăugați lapte (de dorit să fie la temperatura camerei), făina și praful de copt. Amestecați cu restul ingredientelor. După aceea, bateți albușurile la puterea maximă și amestecați-le cu aluatul primit. Coaceți vafele într-un dispozitiv special timp de aproximativ zece minute. Serviți cu frișcă, pomușoare proaspete sau miere.

Sursă: marieclaire.ru

Distribuie articolul: