Adori omleta la micul dejun, dar parcă te-ai săturat de cea tradițională? Atunci îți propunem să încerci această rețetă de omletă franțuzească, cu un aspect inedit.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • sare după gust
  • 1 lingură de unt, nesărat
  • arpagic proaspăt, pentru servire
  • opţional puteţi adăuga alte condimente, după preferinţele dvs

Preparare:

  1. Bateţi ouăle cu sarea până când albuşurile şi gălbenuşurile sunt combinate complet, fără a mai rămâne pete de albuş de ou.
  2. La foc mediu-mic, topiţi untul într-o tigaie, apoi turnaţi ouăle.
  3. Folosind o spatulă de cauciuc, răzuieşte în mod constant partea de jos a tigăii în timp ce o agitaţi printr-o mişcare circulară pentru a vă asigura că ouăle se gătesc încet, formând cocoloaşe mici, aproximativ 1-2 minute.
  4. După ce începeţi să vedeţi partea de jos a tigăii mai mult de o secundă după răzuire, rulaţi într-o formă circulară asemănătoare unei clătite umplute.
  5. Gătiţi omleta franţuzească rulată până când marginile se solidifică, apoi o puteţi pune pe farfurie.
  6. Se mai condimentează după gust sau se adaugă verdeaţă proaspătă.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: Supă delicioasă de broccoli cu brânză – perfectă și pentru o cină târzie!

Distribuie articolul: