Noi vă propunem câteva rețete de preparate cu carne inedite cu care veți reuși să-i surprindeți pe cei dragi. Fie că este vorba despre un aperitiv, un fel principal sau o tartă cu cărniță, fiecare va găsi cel puțin o rețetă pe care va dori să o guste. PS: Rețetele sunt încercate și prezentate de jurnalistele EA.md, Inna Polisciuc și Cristina Popov (#probaculinara).

1. Ciuperci umplute cu vânătă, șuncă și cașcaval – aperitivul perfect pentru orice masă

Vă arătăm cum puteți găti „bărcuțe” de ciuperci umplute – aperitivul potrivit atât pentru prânz sau cină, cât și pentru o masă festivă. Am experimentat cu niște vânătă, cașcaval ras, șuncă, mozzarela și roșii cherry, iar ce ne-a ieșit s-a dovedit de-a dreptul savuros.

Vedeți în video de mai jos cum se prepară bărcuțele, iar detalii despre rețetă aici.

2. Pârjoale franțuzești cu ciuperci și spanac

Sunt atât de savuroase, iar rețeta îi reușește din prima oricui. Când le-am scos de la cuptor nu mi-a venit să cred, la cât de frumoase, pufoase și gustoase sunt (asta pentru că îmi era frică să nu fie prea uscate). La dorință, le puteți căli în tigaie, la cuptor sau pe aburi.

Urmăriți mai jos video, pas cu pas, iar detalii despre rețetă aici.

3. Melci din clătite cu ciuperci, cașcaval și ouă: preparatul-vedetă de pe masa festivă

Acest preparat își merită atenția – pofticioșii vor fi dați gata. Descoperiți această rețetă de melci din clătite cu ciuperci, cașcaval și ouă și nu veți regreta!

Prepararea, pas cu pas, a „melcilor din clătite” este arătată în video de mai jos, iar detalii despre rețetă aici.

4. Clătite cu piept de pui, ciuperci și cașcaval

O altă variantă de clătite, care vor arăta perfect pe o masă festivă sunt clătitele cu piept de pui, ciuperci și cașcaval, scăldate în sos beschamel. Un „must try” când ai poftă de ceva neobișnuit și clasic în același timp!

Detalii rețetă găsiți aici.

5. Quiche cu broccoli și piept de pui – plăcere gastronomică pentru gurmanzi

O tartă franceză din aluat foietaj clasic, cu cașcaval, legume, carne și alte ingrediente. Deși arată „elegant” și mai mult clasic, se gătește extrem de ușor, fără ingrediente sofisticate. Cel mai important, e să respecți rețeta pas cu pas, pentru un rezultat gustos și uimitor.

Detalii rețetă găsiți aici.

6. Rețeta de pui în stil italian cu vin și usturoi

Continuăm seria rețetelor ușoare și rapide și vă arătăm cum se gătesc pulpele de pui în stil italian. Vom folosi vin și câteva condimente pe care cu siguranță le aveți la îndemână.

Urmăriți mai jos rețeta video, iar detalii despre rețetă aici.

7. Tocăniță din carne de vită cu bame în sos de roșii

Descoperiți bamele. În orient acestei legume i se mai spune okra. Dacă pentru noi, cei din Republica Moldova, bamele sunt practic noi pe piață, atunci în țările europene și chiar în țara vecină, România, legumele sunt cunoscute și consumate de zeci de ani. Tocănița cu carne de vită și bame va stârni cu siguranță interesul oaspeților voștri.

Urmăriți mai jos rețeta video, iar detalii despre rețetă aici.