Chiar dacă astăzi fiecare a doua persoană este la... dietă, noi venim cu o rețetă calorică pe final de săptămână, dar extrem de gustoasă. Vedeți mai jos cum se prepară tradiționalele gogoși americane în condiții de casă.


Ingrediente pentru aluat:IMG_6678-copia

-600 g făină

-360 ml lapte

-75 gr unt

-2 pachete drojdie uscată

-1 lingură esență de vanilie

-4 linguri zahăr

-2 lingurițe sare

-2 ouă

Ingrediente pentru glazură:

-ciocolată

-caramele cu lapte

-smântână pentru frișcă

-zahăr pudră

Mod de preparare:

1.Se înmoaie drojdia în 5 linguri de apă căldiță și se pune deoparte. Într-un alt vas, se pune untul, zahărul și sarea. Peste ele se toarnă laptele fierbinte. Se amestecă energic cu telul până se topesc toate ingredientele. Se lasă să se răcească un pic, după care se toarnă drojdia dizolvată, ouăle bătute ușor și esența de vanielie. Se amestecă totul, după care se adaugă treptat făina.

2.După ce ați obținut un aluat elastic și lipicios, acoperiți vasul cu un prosop sau folie de plastic și lăsați-l la un loc cald pentru o oră.

3.Se răstoarnă aluatul pe o suprafață presărată cu făină din abundență. Se frământă puțin. Coca trebuie să fie elastică și moale în interior. Se întinde cu ajutorul palmelor, iar grosimea foii trebuie să aibă aproximativ 1,5 cm grosime.

IMG_8167_resize

4.Cu ajutorul unui pahar cu gura largă sau a unei forme de decupat prăjituri se decupează gogoșile. Pentru a realiza cerculețul din interior, puteți folosi un dop de plastic.

5.Se transferă gogoșile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă 20 de minute pentru a mai dospi. Cuptorul se încinge la foc medu. Inainte de a fi introduse în cuptor, se pensulează la suprafață cu puțin ulei. Se țin la foc 10-15 minute.

6.Pentru glazură, puteți folosi ciocolata pe care o amestecați cu puțină smântână dulce. La del, puteți opta pentru caramelă sau glazură de zahăr. Așadar, decorul este la dorința și discreția fiecărei gospodine.

Gogoșile sunt gata! Poftă mare să aveți!

Foto: lalaworld.net