Când o privești pe Kourtney Kardashian, nici nu-ți poți imagina că ea are 41 de ani și este mama a trei copii. Să vedem cum își menține formele, fără să se limiteze drastic în alimentație. 

Antrenamentele zilnice și o dietă echilibrată o ajută pe Kourtney să-și mențină formele. Potrivit vedetei, ea nu stă înfometată, ci respectă patru reguli simple care o ajută să rămână în formă fără restricții alimentare.

Începeți de la fapte mici

O să vă fie mult mai ușor să vă deprindeți dacă veți începe treptat. Dacă, de exemplu, doriți să începeți dimineața cu gimnastică, atunci puneți-vă scopul să faceți măcar 10 minute de exerciții fizice. Treptat, măriți timpul antrenamentului și adăugați exerciții mai complicate. În așa mod, organismul se va obișnui mai ușor.

Exact în așa mod poate fi exclus și zahărul din alimentație. Puteți începe cu o zi din săptămână când nu veți consuma deloc dulce, apoi mai adăugați o zi și treptat veți exclude total zahărul. Refuzul treptat este mult mai benefic și nu va provoca pofte neașteptate.

Transformați micul dejun în cea mai importantă masă a zilei

„Micul dejun mănâncă-l singur, prânzul împarte-l cu un prieten, iar cina dă-o unui dușman”, este un proverb foarte cunoscut. Indiferent că e doar un proverb, oricum trebuie să ne menținem de această regulă. Nu este un secret că dimineața sistemul digestiv este mult mai activ, decât în a doua parte a zilei. Respectiv, dimineața trebuie să mâncați cât mai bine și sățios.

Un alt motiv de ce nu trebuie să omitem micul dejun, este că anume el ne oferă senzația de sațietate, ne îmbogățește cu energie și ne ajută să ne abținem de la consumul produselor „interzise”. Kourtney consideră că micul dejun trebuie să fie bogat în proteine, fibre și grăsimi sănătoase, de exemplu omletă cu legume, toast cu avocado sau pastă de arahide.

Trebuie să vă mențineți de lista cumpărăturilor

Nutriționiștii recomandă să nu mergeți la cumpărături când sunteți flămânzi pentru că riscați să cumpărați ceva de prisos. Ca să evitați acest lucru, mergeți la cumpărături cu o listă. În caz că respectați un anumit regim, includeți în listă doar produsele care urmează să fie pregătite și omiteți produsele ce au un termen de valabilitate scurt.

Nu vă limitați în mâncare

Câțiva ani în urmă, Kourtney Kardashian a renunțat la mâncarea de tip fast food, lactate și produse ce conțin gluten. Atunci când renunțați totalmente la anumite produse, organismul va cere asta tot mai mult. Restricțiile alimentare grave pot provoca, de asemenea, deficiențe nutriționale. Pentru a evita acest lucru, consumați alimente variate și nu uitați să adăugați în dietă fructe de sezon și legume.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: