Lingem rănile… ar fi prea rece spus; tămăduim sufletul… prea cald pentru unii; încurajăm femeile – destul de racordat la nevoile societății… și totuși: Ce facem cu femeia care a trecut peste un divorț? Cum o ajutăm să treacă, dacă asta e nevoie ei cea mare? Cum o ajutăm să uite? Cum putem preveni un divorț? Cum o ajutăm să fie „Din nou EA”. Un proiect de suflet care dă cărțile pe față și spune lucrurilor pe nume.

Despre divorț, comunicare, iertare și renaștere am discutat, de această dată, cu interpreta de folclor Viorica Lupu.

„Motivele unui divorț nu încap într-o singură frază, sunt mii de factori care îl influențează. Pentru toată lumea aleg să spun că „nu ne-am potrivit” sau că „așa a trebuie t să fie”. Speram că lucrurile se vor rezolva, trăgeam de timp, însă a intervenit într-un final. Cel mai mare șoc e să-ți dai seama că după atâția ani împreună, omul de lângă tine e cu totul altul decât credeai. Mi-am dat seama că nu știu lângă cine trăiesc, practic trăiam lângă un om necunoscut”, recunoaște artista.

Vezi și: Interpreta Viorica Lupu, despre cum a reușit să treacă peste divorț: „A fost o perioadă foarte grea, pe care nu am trăit-o cu zâmbetul pe buze”

„Aș fi ipocrită să neg – am avut și noi o perioadă frumoasă. Mi-au spus mulți: „Păreați familia perfectă”, iar eu accentuez: „Păream”. Nu e cazul să-ți aduci gunoiul în lume, îl ții acasă și speri că va fi bine. Totul până la un moment. Nu există o rețetă care să-ți arate cum trebuie să fie o familie. Nu avem formule pe care să le putem aplica. Singurul regret pe care îl am e că nu m-am respectat suficient de mult. Aceasta vreau să spun și femeilor, tuturor: Respectul de sine trebuie să fie pe primul loc. Nu regret anii, timpul, pentru că am luat o lecție, am căpătat o experiență”, mai spune Viorica Lupu.

Vezi și: Nuntă mare și frumoasă în showbizul de acasă! Interpreta Viorica Lupu și violonistul Sergiu Pavlov au fost miri (FOTO)

„Nu mergeți după clișee, nu trăiți după ele. Mulți îmi spuneau că într-o familie trebuie să jertfești foarte mult și, de fiecare dată când ajungeam la limita puterilor, se găsea cineva să îmi spună ceva de acest fel. Când ești în iureșul evenimentelor nu simți nici măcar cuvintele încurajatoare, însă divorțul și toată această situație mi-a afectat și viața, și activitatea. Am avut mare noroc că familia mi-a fost alături: mama, tata și sora mea și cam aici se reduce cercul oamenilor care cu adevărat te vor ajuta”, a mai spus pentru EA.md artista de folclor.

Vezi și: Victoria Lungu, în proiectul „Din nou EA”: „Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când devenim soții este că încercăm să schimbăm totul” (Video)

Distribuie articolul: