Acum un an, interpreta de muzică populară, Viorica Lupu și violonistul Sergiu Pavlov au jucat „Nunta anului 2016”. Cel puțin, așa a fost catalogată de către cei patru sute de invitați prezenți la eveniment, dar și de toți colegii de breaslă. Căsnicia, însă nu a durat prea mult, iar vara aceasta, cei doi au luat-o pe căi diferite. Interpreta, însă a preferat să ascundă subiectul și să-și tămăduiască rănile alături de cele mai dragi persoane din viața sa.

După ce a fost într-o vacanță alături de sora sa, Viorica Lupu a revenit cu noi forțe și și-a deschis sufletul. Invitată la „Un interviu de suflet cu Lili Lozan”, cântăreața a vorbit în premieră despre divorț, dar și despre cum a reușit să treacă peste această grea încercare.

„Este foarte important să ai susținerea celor dragi, pentru că în momente grele este și mai complicat să lupți cu emoțiile. Încerc să mă bucur de orice clipă, de orice moment, de orice fleac. Cuvântul care m-ar descrie perfect este pătimașă – mie îmi place să mă bucur de viață, să trăiesc fiecare clipă, deși în viața mea au fost și momente mai grele și poate am uitat să mă bucur de lucrurile mai mici.

Da, am divorțat, după nici un an de căsnicie. A fost o perioadă foarte grea și nu pot spune că am trăit-o cu zâmbetul pe buze. Am înțeles că cea mai bună metodă de a trece peste o problemă de acest gen este să te detașezi de tot, să lași totul în spate. Atunci când stai în același mediu e dificil. Eu am plecat într-o mică vacanță, ceea ce m-a ajutat să-mi regăsesc liniștea și echilibrul. Acesta ar fi sfatul pentru toată lumea care traversează perioade dificile: să nu-și pierdă curajul, încrederea și credința în Dumnezeu, să găsească acea ieșire din confort care să îi facă să uite.

Eu am fost într-o călătorie alături de sora mea, Lenuța, ea fiind omul care mă înțelege cel mai bine. Ea și mama îmi sunt practic cele mai bune prietene. Am înțeles în această perioadă că prieteniile nu sunt cele mai sincere și că doar cei mai apropiați, familia sunt alături de tine până la urmă. Familia mea a fost foarte afectată de divorțul meu, însă mi-a fost alături mereu. A fost un suport foarte important din partea lor, dacă ei nu te susțin este și mai greu să lupți cu emoțiile. Într-o relație care a eșuat, sută la sută sunt vinovate ambele părți. Am tras niște linii, niște concluzii și am încercat să văd toată experiența aceasta ca pe o lecție. Care a fost greșeala mea? Poate sunt prea ipocrită, dar cred că greșeala mea a fost prea multă toleranță. Trebuie să te iubești mai mult pe sine, apoi pe cei de lângă tine. Sigur, nu mai este o a doua șansă.

Mi-e greu să spun acum dacă mai cred în dragoste, sau că nu mai cred în familie… o să vedem ce-o să ne rezerve viitorul. Nu știu dacă sunt pregătită acum de o relație, sunt foarte ok cu mine, sunt liniștită, calmă și vreau să mă bucur de starea aceasta cât mai mult timp posibil. Se spune că dacă ești persoană publică trebuie să îți asumi totul și să știi că va afla lumea despre tot. Eu cred că este totuși o limită personală, care trebuie păstrată. Desigur, în Chișinăul acesta mic, aflând, foarte multă lume m-a sunat să mă întrebe. Mă bucur că sunt o persoană respectată. Celor care le-am zis că nu vreau să vorbesc despre asta mi-au respectat decizia. Am vorbit abia atunci când am simțit că sunt ok, că sunt calmă și echilibrată.

Trăim într-o lume foarte complicată, iar valoarea prieteniei nu mai este de departea cea pe care o așteptăm sau ne-o dorim. E greu astăzi să menții o prietenie adevărată, pentru că în ea trebuie să investești, este exact ca o relație. Au fost multe în această perioadă, situații despre care poate nu e bine să vorbesc, însă mi-am dat seama că oamenii sunt foarte răi și acționează pe moment. Concluzia mea a fost că e bine să mă izolez de toți. Da, poate am fugit de probleme, însă nu mai puteam trăi cu ele, mă luau emoțiile cu asalt și rațiunea nu mă mai asculta. Adică rațiunea vroia să fac una, iar emoțiile cu totul alta. Am descoperit astfel că sunt mult mai puternică decât credeam. Chiar e nevoie ca în ziua de azi femeile să fie mai puternice.

Nu sunt răzbunătoare, am luat totul ca pe o lecție. Răzbunarea este arma proștilor, cum se mai spune. Încerc să-mi învăț lecția, să merg mai departe. Totul se echilibrează și nu are niciun sens să te răbuni sau să faci rău cuiva – e prea dur. Acum îmi ascult intuiția și chiar recomand asta tuturor femeilor. Dacă intuiția îți spune că nu e bine, trebuie să o recunoaștem și să ne resemnăm. Noi avem marele talent de a camufla stările, trăirile, iar asta nu e tocmai bine.

Mi-a revenit inspirația, chiar înainte să revin acasă am compus câteva piese și sper mult să reușesc să le scot până la revelion. Am revenit la regimul meu de muncă, la copiii de la ansamblul „Opincuța”, sunt bine. Nu am vrut niciodată să las muzica, m-am întrebat uneori însă dacă se merita tot. Apoi bei un pahar cu apă și te mai liniștești nițel și o iei de la capăt. Sunt „liber profesionist” așa cum se spune în muzică și abia aștept să am noi colaborări profesionale”, a declarat Viorica Lupu.

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:

Foto: Facebook.com, Video: Prima ora