Revista EA.md împlinește, pe 10 octombrie 2020, 10 ani de activitate. Urmând tendințele virale pe internet și, în imposibilitate de a organiza ceva cu cititorii noștri, ne-am zis să te provocăm. #10yearschallenge este hashtag-ul care îți propunem să însoțească o imagine recentă și una de acum 10 ani, dar și o scurtă povestire despre cum te-ai schimbat în acești ani, ce ai pierdut și ce ai câștigat, ce lecții ți-a lăsat acest deceniu.

S-a lăsat provocată și ne-a răspuns cu drag interpreta de folclor Viorica Lupu

Lansarea pe piața din România

„Acum 10 ani lansam, alături de sora mea Elena, primul nostru album de muzică populară pe piața din România, împreuna cu orchestra Fraților Ștefăneț. A fost un album compus aproape în totalitate de noi și care ne-a adus mult succes și admirație din partea publicului. Îmi amintesc cu nostalgie de acea perioadă. Aveam atâta inspirație și entuziasm, iar Marcel și Edgar Ștefăneț au primit cu atâta deschidere materialul nostru. Aveam emoții mari, eram plină de vise și năzuințe”, își amintește Viorica Lupu.

După fiecare nor vine și soare

„După lansarea albumului a urmat o perioadă plină de evenimente, spectacole mari, filmări la televiziunile din România. Apoi viața mea personală a luat un pic altă direcție astfel încât și cariera mea a avut de suferit. Am avut o pauză în activitate, constrânsă fiind de tot ce trăiam în viața privată. Apoi a urmat divorțul meu în 2017, iar sufletul meu de artist a simțit că trebuie să „renască”… Astfel am ajuns din nou să compun și să înregistrez melodii noi”, ne mai mărturisește artista.

Minunile le facem chiar noi

„În 2018 am lansat proiectul fotografic „100 de minuni”, bazat pe colecția mea de peste 100 de baticuri tradiționale. A urmat apoi multe alte sesiuni foto care astăzi poartă numele „Înapoi la Rădăcini”. Uitându-mă în urmă, nu regret nimic. Am primit câteva lecții dure, dar prețioase de la viață. Am trăit momente extrem de grele în care voiam chiar să plec din țară, dar au fost și momente de fericire și împlinire maximă. Acum mă simt liberă ca o pasăre și plină de inspirație, îmi ascult mai mult sufletul și am devenit mult mai echilibrată. Lucrez acum la două idei de text, care sunt absolut convinsă că vor deveni piese de referință în cariera mea”, ne mai dezvăluie interpreta Viorica Lupu.

Vezi și: #10yearschallenge cu Victoria Roșca: de la studenta zâmbitoare la „Zâmbărele” (Foto)