Filmele emoționante sunt mereu binevenite, pentru că după ce plângi te simți mult mai relaxată și mai calmă. Emoțiile negative vor pleca, iar tu nici măcar nu-ți vei da seama de acest lucru. În acest articol vei afla de ce totuși e benefic să plângi la un film, dar și care sunt cele mai emoționante filme după părerea moldovenilor. 

Filmele care ne trezesc emoții puternice sunt mult mai benefice decât credem noi. De aceea, nu trebuie să le evităm sau să ne rușinăm că am plâns la un serial. E ceva normal și chiar folositor. Se spune că oamenii care plâng la filme sunt mult mai puternici din punct de vedere emoțional.

Poveștile care inspiră empatie și compasiune sunt pur și simplu o lecție de viață, iar această lecție fiecare o percepe diferit. Totuși, iată ce se spune despre oamenii care nu-și pot stăpâni lacrimile în timpul vizionării unui film.

Oxitocina este de vină.

Oxitocina este un hormon care este responsabil de sentimentele noastre anume atunci când asistăm la o scenă emoționantă. Acest hormon te face mai empatic și te face să ai o atitudine mult mai receptivă față de lume.

Nu le e frică să-și exprime emoțiile

Conform brightside.me oamenii care plâng în timpul vizionării unui film sunt, de fapt, mai duri din punct de vedere mental decât cei care încearcă să-și ascundă lacrimile. Asta pentru că sunt suficient de curajoși pentru a-și exprima adevăratele sentimente. Nu le este frică de a fi judecați sau criticați.

Totuși, lacrimile au „putere”

Foto: csid.ro

Se pare că cei care plâng la filme știu despre puterea vindecătoare a lacrimilor. Plânsul ne face să ne conectăm cu alți oameni, să înțelegem că uneori poate fi greu, alteori ușor. Înțelegem că există circumstanțe care ne pot afecta pozitiv, dar și negativ mediul, astfel accepți ambele variante.

Nu fug niciodată de emoții

Oamenii care plâng în timpul filmelor sunt siguri că este important să menții o anumită perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă și că uneori este necesar să te oprești și pur și simplu să plângi. Acest lucru îți permite să obții o stabilitate emoțională mai mare.

Nu le pasă de stereotipuri sau de rolurile de gen

Plânsul este un răspuns uman care nu are legătură cu niciun gen anume și care este cunoscut celor cărora nu le este frică să fie deschiși. Nu se tem să fie judecați de cei care cred că plânsul este o trăsătură feminină. Sau că e ceva „slab”, din contra, când plângi demonstrezi putere și încredere.

Deci, nu încerca să te abții, plânge! Pentru că plânsul te ajută să te descarci și să te simți mai aproape de suferința altora.

Noi am întrebat moldovenii: Care este cel mai emoționant film pe care l-ai vizionat? Iată lista filmelor pe care neapărat trebuie să le vizionezi, dar să nu uiți și de șervețele!

„Capernaum – Haos și speranță”

Filmul „Capernaum” spune povestea lui Zain, un băiat libanez care își dă în judecată părinții pentru „crima” că i-au dat viață. Filmul îl urmărește pe Zain în timp ce trece de la un copil curajos, străduitor, la un „adult” întărit de 12 ani, care fuge de părinții săi neglijenți, supraviețuind prin inteligența lui pe străzi.

„Hachiko”

Este un film dramatic american, care ne arată povestea unui câine. Filmul se bazează pe evenimente reale, care au avut loc în Japonia în anii 1920. Câinele Hatiko mereu îl aștepta pe stăpânul său la gară, însă după ce stăpânului său a murit de un atac de cord la universitate, acesta nu sa mai întors niciodată acasă. Hatiko a continuat să vină la gară timp de 9 ani în fiecare zi. Câinele a fost un exemplu de adevărată loialitate.

„Forrest Gump”

„Viața este ca o cutie de ciocolată, nu știi niciodată cu ce te alegi”, acesta este citatul din film pe care trebuie să-l memorezi și doar vizionând filmul vei înțelege de ce. Povestea începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest, acesta o ia și o pune în geanta sa. Așezat pe o bancă, așteptând autobuzul, Forrest, pe parcursul filmului, își povestește viața care este aidoma penei luate de vânt. Forrest Gump este una din acele producții cinematografice care au devenit un adevărat fenomen. Personajul principal este un om obișnuit a cărui inocență dezarmantă ajunge să întrupeze o generație.

„Coco”

În film se urmăreşte povestea unui băieţel de 12 ani cu visuri măreţe, care porneşte în aventura vieţii sale. Miguel aspiră să devină un cântăreţ faimos, la fel ca idolul său, Ernesto de la Cruz, cel mai cunoscut muzician din istoria Mexicului. Însă Miguel se confruntă cu faptul că în familia sa muzica este interzisă de foarte mult timp, fiind o regulă transmisă din generaţie în generaţie. Încercând cu disperare să-şi dovedească talentul, Miguel se trezeşte transportat în lumea magică şi colorată a „Ţinutului Morţilor”, după o serie de evenimente misterioase.

„Descendants of the sun”

Povestea de dragoste pe care o vei vedea în film nu te va lăsa fără emoții. Un chirurg și un ofițer al forțelor speciale vor avea o istorie foarte dramatică, dar și puternică.

„The professor”

„The Professor” este o imagine dură a unei realități clare, cu care, mai devreme sau mai târziu, mai fericit sau mai trist, ne ciocnim. Filmul este dificil de urmărit, dar își merită timpul. Cea mai importantă lecție dată de destinul lui Richard, (personajul principal)este că viața e mult prea scurtă pentru a fi trăită cu nefericire. Este inedit și cu totul aparte, felul în care Richard privește lumea, cancerul devenind pentru el cu totul altceva.

„Interstellar”

Omenirea este în pragul dispariției, așa că un grup de astronauți trec printr-o călătorie dură. Interstellar este un film din anul 2014 și e de aventură. Protagoniştii filmului sunt Anne Hathaway şi Matthew McConaughey, membri ai unei echipe de exploratori porniţi într-o cutezătoare aventură odată cu descoperirea unui tunel al timpului, ce ar putea fi răspunsul la întrebările omenirii legate de deplasarea în spaţiu şi cucerirea imenselor distanţe ale unei călătorii interstelare.

„Pearl Harbor”

Pearl Harbor este din anul 2001, chiar dacă e mai vechi este un film foarte interesant și puternic. E de acțiune și dramatic regizat de Michael Bay. Filmul te va ține cu sufletul la gură de la început și până la final. Povestea este bazată pe fapte reale și mai exact: atacul de la Pearl Harbor, de către japonezi. 

Tu ce film vei viziona astăzi?