Este cunoscut că filmele emoționante îți pot provoca șiroaie de lacrimi, dar iată că anume acestea vorbesc despre faptul că ești o persoană puternică. Cum se face că cei care plâng la film sunt mai echilibrați și puternici, vezi mai jos. 

Filme precum Hachi: A Dog’s Tale, La vita e bella, Schindler’s list sau The Notebook ne-au făcut pe mulți plângem cel puțin o dată. Cu toate acestea, o mulțime de oameni cred plânsul în timpul filmelor nu este altceva decât un semn de slăbiciune.

Cei de la BrightSide au aflat nu este adevărat. Potrivit unui studiu oamenii care plâng la filme sunt mai empatici, știu cum își gestioneze mai bine emoțiile și sunt mai puternici atunci când se confruntă cu provocările zilnice.

Iată ce se întâmplă cu adevărat când o persoană plânge în timpul unui film și de ce este mai puternică:

1. Știe că povestea e fictivă, însă nu își poate păstra sentimentele în interior

Chiar dacă știe că filmul nu este real și povestea este una fictivă, nu își ascunde lacrimile pentru că vede o scenă foarte emoționala.

2. Ocitocină este responsabilă pentru lacrimile vărsate

Ocitocina acționează un neurotransmițător și este responsabilă pentru ceea ce inima ei simte când urmărește o scenă puternic emoțională. Acest hormon o ajută fie mai empatica și aibă o atitudine mult mai receptivă față de lume.

3. Nu se teme își exprime emoțiile

Nu doar nu îi este teamă plângă în timpul filmelor, dar nu îi este frică nici își exprime adevăratele emoții în viața reală. Este suficient de curajoasă pentru a își exprima sentimentele reale fără îi fie teamă ar putea fi judecată sau criticată.

4. Puterea lacrimilor

Lacrimile au o putere vindecătoare. Plânsul o ajută se conecteze cu alți oameni, învețe vadă există circumstanțe care pot afecta în mod pozitiv sau negativ mediul în care trăiește.

5. Nu îi pasa de ce spun oamenii din jur

Cu toții am auzit Bărbații nu plâng.”. Majoritatea băieților învață de la o vârstă fragedă plânsul în public îl va face para slab. Ei bine, ar trebui învățăm nu ne mai lăsam influențați de cei din jurul nostru și nu lăsam societății ne dicteze cum trebuie fim.

Sursa:kudika.ro

Distribuie articolul: