Din nefericire, savanții încă nu au inventat un medicament magic contra despărțirilor. În pofida acestui fapt, sunt prietenele, ciocolata și filme tocmai bune. Vă prezentăm 7 filme care vă vor ajuta să treceți peste o despărțire. 

He’s Just Not That Into You

Este un film despre nouă bărbați și femei, care nu interpretează corect intențiile celuilalt, dar urmăresc același scop – să găsească dragostea adevărată și să fie fericiți.

Distribuția este impresionantă, cu Ben Affleck, Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Drew Barrymore și Bradley Cooper în rolurile principale. Filmul ne învață despre valori simple, pe care noi, treptat, le uităm. Ne învață să ne ascultăm inima și să nu avem frica să fim singuri.

The Break-Up

Acest film este o demonstrație vizuală cum nu trebuie să te comporți cu partenerul, dacă vrei să păstrezi relația. Personajele principale, interpretate de Jennifer Aniston (Brooke) și Vince Vaughn (Gary), iau o decizie pripită de a se despărți, fără a încerca măcar să găsească o limbă comună. Situația se complică, din cauza că Gary și Brooke sunt obligați să împartă un apartament cumpărat în comun. Eroii se dispersează în camere diferite și declară război unul altuia. Când a venit un potențial cumpărător, foștii iubiți își dau seama că încă mai au sentimente unul pentru celălalt, dar din păcate, este prea târziu.

The Other Woman

Protagonista Carly (Cameron Diaz) a fost sigură că a întâlnit bărbatul perfect în persoana lui Mark (Nikolai Coster-Waldau), până când a aflat că este căsătorit. Cu sprijinul soției lui Mark (Leslie Mann) și a celeilalte amante a acestuia (Kate Upton), ea îi arată de ce sunt capabile femeile înfuriate. În final, fiecare va primi ceea ce merită: Mark își va pierde afacerea, Carly va întâlni o nouă dragoste, iar eroina Leslie Mann va înțelege că poate fi fericită fără soț.

Eat Pray Love

Elizabeth abia a divorțat de soțul ei și chiar a reușit să înceapă o nouă poveste de dragoste, care, totuși, nu a fost încununată cu succes. Pentru a vindeca rănile, Liz decide să călătorească în Italia, India și Indonezia. Pe drum, ea întâlnește noi prieteni, învață să se iubească pe sine și se dezice de toate durerile din trecut. La sfârșitul călătoriei, Liz va primi o recompensă binemeritată – frumosul brazilian Felippe (Javier Bardem), cu care ea are toate șansele de a construi o relație fericită.

How to Be Single

Dându-și seama că încă nu a trăit singură nici măcar o zi, Alice (Dakota Johnson) își lasă iubitul și se mută la New York pentru a-și găsi chemarea. Prietenii ei îi vin în ajutor. Sfârșitul filmului este previzibil: fiecare eroină va găsi ceea ce căuta.

The First Wives Club

Filmul este un adevărat imn al feminismului și al prieteniei feminine cu o distribuție strălucitoare. Prietenele lui Brenda, Elise și Annie se întâlnesc după o lungă despărțire la înmormântarea celei de-a patrulea prietene, care s-a sinucis după ce a aflat că fostul ei soț a luat-o de soție pe tânără. În mod ironic, soții Elisei, Brendei și Annie i-au părăsit, de asemenea din cauza unor femei tinere. Cu toate acestea, ele nu rămân descurajate. În schimb, dezvoltă un plan viclean de răzbunare pentru a le preda foștilor soți o lecție. Finalul filmului ne amintește de cel mai important lucru, faptul că fericirea unei femei depinde nu de un bărbat, ci de ea însăși.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Filmul a câștigat Oscar pentru cel mai bun scenariu. Acesta este unul dintre puținele filme în care Jim Carrey apare într-un rol dramatic neobișnuit pentru el și, poate, singurul film în care Kate Winslet poate fi văzută cu păr albastru, verde și purpuriu.