Maratonul este sportul în care toţi membrii familiei pot participa – fie că aleargă, fie că încurajează – toţi au posibilitatea să fie parte la un eveniment de mare amploare. De ceva timp încoace, a devenit o tradiție frumoasă ca în fiecare an să se organizeze astfel de evenimente, în diferite colțuri ale lumii. În cele ce urmează, vezi în ce țări au loc maratoane internaționale. Dacă împărtășești și tu această pasiune pentru alergat, cu siguranță îți vei dori să ajungi la următorul maraton în una dintre aceste țări.

1.Bucharest Marathon
Locația: România, București
Următoarea ediție: 11-12 mai, 2019
Maratonul internațional București este o competiție anuală de maraton ce are loc în României, începând cu anul 2008. Aici se poate ajunge relativ ușor, iar traseul maratonului este unul care bifează cele mai atractive puncte turistice. Evenimente similare au loc la Brașov, Sibiu, Iași și Cluj-Napoca „Wizz Air Cluj-Napoca Marathon”, care se va desfășura în perioada 12-14 aprilie 2019.


2.Rome Marathon (Maratona di Roma)
Locația: Italia, Roma
Următoarea ediție: 7 aprilie, 2019
Maratonul din capitala Italiei îți oferă în cele câteva ore de alergare un traseu nemaipomenit, cu numeroase obiective istorice, pe care ar fi bine să le studiezi înainte pentru a nu rata niciunul. Evenimente similare au loc la Verona, la data de 17 februarie 2019 și Veneția, 27 octombrie, 2019.

3.Kiev Marathon (Kyiv Half Marathon)
Locația: Ucraina, Kiev
Următoarea ediție: 14 aprilie, 2019
Concursul are loc primăvara, iar traseul te duce prin toate locurile importante ale orașului. De asemenea și la Odesa se organizează maratoane. Următorul va avea loc pe 17 martie 2019.

4.TCS Amsterdam Marathon
Locația: Olanda, Amsterdam
Următoarea ediție: 20 octombrie, 2019
Olanda e o țară „de jos” așa că traseul este în general plat, deci rapid. Vremea în Octombrie este de cele mai multe ori foarte potrivită pentru alergare.

5. Moscow Marathon
Locația: Rusia, Moscova
Următoarea ediție: 19 mai, 2019
Kremlinul, Piața Roșie, Teatrul Bolșoi sunt doar câteva din numeroaselor atracții turistice pe care ai posibilitatea să le admiri, în timp ce alergi.


6.BMW Berlin Marathon
Locația: Germania, Berlin
Următoarea ediție:  29 septembrie, 2019
Organizarea foarte bună și un traseu care îi poartă pe alergatori atât prin Berlinul de Est cât și prin cel de Vest, sunt doar două dintre motivele pentru care merită să alergi la Berlin.

7.London Marathon
Locația: Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord
Următoarea ediție:  28 aprilie, 2019
Maratonul de la Londra se vrea un maraton pentru tot omul, nu în zadar numărul participanților înscriși este mare. Traseul porneste din Greenwich Park și se termină lângă St James’s Park, pe celebra stradă The Mall.

8.Maratón de París
Locația: Franța, Paris
Următoarea ediție:  14 aprilie, 2019
Alături de Maratonul de la Berlin şi cel din Londra, cursa pariziană este una dintre cele mai populare întreceri sportive europene. Startul competiţiei se dă în Champs-Élysées, urmând ca, la sfârşit, participanţii să se regăsească pe strada Foch Avenue.

 

Cei din Republica Moldova au anunțat deja data Maratonului Internațional Chișinău, ediția a V-a – e vorba despre 29 septembrie 2019. Mai multe detalii AICI.