Sportul este viață. Din acest motiv el trebuie practicat de absolut oricine, indiferent dacă acea persoană este un copil sau un bătrân. Se recomandă ca să facem mișcare în fiecare zi timp de 30 de minute. Dar totuși, unii oameni pot să-și pună întrebarea „Când este mai corect să-l faci? Dimineața sau seara?”.

Experții menționează că sportul practicat dimineața este mult mai eficient pentru organismul tău. Iată care sunt beneficiile sportului de dimineață.

Exercițiile de dimineață stimulează eliberarea de endorfină

Acest hormon ajută la combaterea stresului. Astfel, te vei simți bine dispus în fiecare dimineață și pe toată ziua.

Zilnic vei fi relaxat, calm și plin de energie la muncă

Aceste calități sunt necesare pentru menținerea unei zile de lucru foarte eficiente, care te va face mulțumit atât pe tine, cât și pe ceilalți din jur.

Sportul de dimineață te va ajuta să pierzi din greutate

Însă pentru aceasta va trebui ca în fiecare zi înainte de micul dejun să alergi prin parc sau prin apropierea casei timp de 30 de minute. Se recomandă ca după ce alergi să consumi un fresh de fructe, după care să iei micul dejun. De asemenea, micul dejun trebuie să fie sănătos. Se recomandă ca de dimineață să consumi terci de ovăz, fructe, iaurt, ceai fără zahăr.

Vei putea să dormi bine noaptea

Deoarece tu vei depune efort atât pentru exercițiile fizice de dimineață cât și pentru ceea ce faci la muncă, fiind obosit, seara vei adormi foarte ușor și nu va trebuie să privești televizorul sau „să numeri oile pentru ca să adormi”.

Dacă faci sport de dimineață, atunci apetitul va începe să scadă

Putem considera asta ca un lucru bun, dacă ți-ai propus să scapi de câteva kilograme. Vei începe să refuzi gustările, însă va trebui să ții cont că mesele principale ale zilei nu trebuie să lipsească din meniul tău.

Sportul de dimineață te va ajuta la „autodisciplinare”

Cu alte cuvinte, mereu vei fi organizat și nu vei avea în gând ideea de a te lăsa de rutina ta zilnică. În așa mod, poți fi sigur că tot ce ai planificat în agenda ta zilnică va fi îndeplinit. La fel, datorită sportului, vei depune un efort maxim pentru îndeplinirea sarcinilor de la muncă și pentru cele zilnice.

Autor: Andreea Chișca, stagiară