Cu siguranță ai auzit și tu de Aloe Vera, o plantă suculentă, cu tulpini groase și frunze cu țepi. Una dintre multele plante, care are numeroase beneficii. În acest material vei descoperi câteva curiozități, dar și beneficii a acestei plante. 

Aloe vera – o plantă cu o compoziție complexă

Conţine peste 270 de vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, care contribuie la menţinerea unui tonus bun. Remediile din Aloe sunt adesea recomandate vârstnicilor, care au un sistem imunitar slăbit, dar şi persoanelor aflate în convalescenţă, pentru a grăbi vindecarea.

În Egiptul Antic această plantă era folosită doar de faraoni, iar medicii acelor timpuri vorbeau despre Aloe Vera ca despre „planta nemuririi” . 

Atât de mult credea acest popor african în puterea tămăduitoare a plantei încât, în ritualurile funerare, lângă mumia faraonului se plantau vlastări de aloe vera. 

Iată 10 beneficii extraordinare a acestei plante 

 •  Tratament împotriva poliartritei reumatoide: Artrita reumatoidă este o boală autoimună care afectează întregul corp. Sistemul imunitar atacă țesuturile din organism, în special membranele ce acoperă articulațiile, cauzând inflamație și rigiditate. Administrarea de suc de Aloe Vera în cure de două săptămâni poate ajuta la reducerea inflamației din organism, care cauzează reumatism și artrită. Sucul de aloe conține compuși antiinflamatorii, cum sunt sterolii vegetali, care ajută la reducerea durerii și a rigidității.
 •  Împotriva refluxului gastric: Sucul de Aloe Vera este eficient pentru a contracara simptomele refluxului gastric și pentru a stabili un nivel alcalin în organism. Sucul are un efect calmant asupra mucoasei gastrice și reduce aciditatea și disconfortul. Datorită proprietăților laxative, ajută, de asemenea, la tratarea constipației.
 •  Reduce colesterolul: Sucul de aloe este foarte eficent în menținerea unui nivel optim de colesterol, deoarece scade nivelul de trigliceride. Include sucul de aloe în dieta ta pentru a ține colesterolul sub control. Reducerea colestrolului te ajută să îți protejezi inima.
 • Scapă de kilogramele în plus în mod sănătos: Sucul de aloe este o soluție naturală și simplă de a elimina surplusul de grăsime. Acesta te ajută să scapi de kilogramele în plus prin stimularea metabolismului, reducerea nivelului de lipide și contribuie la arderea grăsimilor.
 •  Pentru igiena orală: Potrivit naturalness.ro, studiile au arăta că un consum regulat de suc de Aloe Vera îmbunătățește sănătatea orală, reduce gingivita și formarea plăcii, previne apariția inflamațiilor și a aftelor bucale. Clătirea gurii cu suc de Aloe Vera îmbunătățește igiena orală. Un studiu al Revistei Societății Indiene de Parodentologie arată că aplicarea locală a sucului de aloe îmbunătățește sănătatea parodontală, după proceduri stomatologice.
 •  Ajută la detoxifiere: Se consumă câte 50 ml de suc de aloe în fiecare dimineața. Acest lucru purifică și ajută la emininarea toxinelor din organism. Sucul de aloe tratează ulcerul și alte afecțiuni digestive.
 • Reduce iritația de la nivelul ochilor: Realizează-ți propria loțiune de curățare pentru ochi. Se amestecă două ligurite de suc de aloe într-un pahar cu apă caldă. De asemenea, poți adăuga și o linguriță de acid boric. Folosește acesta loțiune pentru a reduce iritația și roșeața de la nivelul ochilor.
 • Anticarcinogenic: Consumul regulat de suc de aloe ajuta în lupta împotriva cancerului. Acesta conține o cantitate mare de substanțe cu proprietăți anticancerigene, care opresc dezvoltarea și răspândirea tumorilor în organism.
 •  Fortifică sistemul imunitar: Consumul de suc de aloe în mod regulat compensează deficiența de aminoacizi din organism. Conținutul ridicat de vitamine îmbunătățește sistemul imunitar și mecanismele de auto-apărare.
 • Combate tusea și răcelile: Pentru cei care suferă în mod constant de răceli, tuse, gripă, secreții nazale abundente, bronșită și alte probleme respiratorii, sucul de aloe este cel mai bun remediu natural. Continutul de vitamina C din sucul de aloe oferă protecție împotriva răcelilor, în special la schimbările de anotimp.

Frunza de Aloe Vera are în compoziţie 18 aminoacizi care au rol de refacere a masei şi funcţiei musculare, printre care se află şi cei esenţiali pentru buna funcţionare a organismului:

 • Leucină
 • Izoleucină
 • Valină
 • Lisină
 • Theronină
 • Fenilalanină

Sursa: naturalness.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: