Aloe vera era în opinia egiptenilor „Planta nemuririi”. Credința lor în beneficiile aloe vera era atât de mare încât a fost gravată inclusiv în piramidele faraonilor.

Planta conține 95% apă, iar gelul care se obține din frunzele de aloe vera conține enzime benefice care au fost folosite în tratarea arsurilor, obezității, astm, acnee și diabet.

Iată 13 beneficii nebănuite a acestei plante miraculoase:

1. Aloe vera conține antioxidanți și are proprietăți antibacteriene. Aloe conține antioxidanți puternici din familia polifenolilor. Acești antioxidanți ca și alți compuși din plantă au abilitatea de a împiedica dezvoltarea unor anumite bacterii care cauzează infecții în corpurile oamenilor.

2. Vindecă rapid arsurile. Dacă te arde soarele prima soluție care îți vine în minte este pe bază de aloe. Potrivit unor studii vindecarea cauzată de arsurile solare au fost cu 8 zile mai scurtă atunci când au fost utilizată aloe vera.

3. Reduce placa dentală. Potrivit unui studiu publicat în Ethiopian Journal of Health Science sucul din 100% aloe vera a fost mult mai eficient în reducerea plăcii dentare decât apă de gură pe bază de clorhexidină (este un antiseptic care luptă împotriva plăcii dentare). Dinții și gingiile se vor menține sănătoase datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobiene ale aloe vera. Există preparate din aloe vera pură care ajută la eliminarea unor probleme grave precum gingiile sângerânde.

4. Tratament împotriva aftelor bucale. Orice om s-a confruntat măcar odată în viața sa cu aftele bucale, care sunt enervante și care îl împiedică să se bucure de mâncare. Însă mai multe studii au demonstrat că aloe vera accelerează procesul de vindecare. Un studiu publicat în Dental Research Journal a arătat că pacienții care au aplicat gel cu aloe pe aftele din gură s-au vindecat mai repede, iar durerea a fost mai mică comparativ cu pacienții care nu au primit același tratament.

5. Detoxifiază corpul. Dacă vrei să-ți detoxifiezi organismul, aloe este cel mai natural mijloc prin care poți obține acest lucru. Mineralele din aloe vera îți curată organismul de substanțele ajunge în el din cauza stresului și poluării.

6. Îmbunătățește digestia. O digestie sănătoasă este cheia absorbției tuturor nutrienților și mineralelor pe care le luăm din mâncare. De asemenea, aloe ajută la absorbția corespunzătoare a proteinelor, ajutând la echilibrarea tranzitului intestinal.

7. Distruge celulele canceroase. Gelul din aloe îmbunătățește sistemul imunitar și poate distruge celulele canceroase. Cel puțin așa a reieșit dintr-un studiu realizat în 1995, care a demonstrat că aloe are proprietăți antitumorale.

8. Reechilibrează nivelul glicemiei. Aloe le vine în ajutor diabeticilor. S-a observat că o cură de trei luni cu aloe vera a îmbunătățit nivelul de glicemiei și a scăzut colesterolul.

9. Repară colagenul. Aloe repară colagenul. Există dovezi care arată că planta poate încetini îmbătrânirea pielii. Un studiu publicat în Annals of Dermatology au arată că după 90 de zile în care subiecții, femei peste 45 de ani, au primit două doze de aloe pe zi (1,200 mg/d și 3,600 mg/d), ridurile faciale s-au estompat, iar elasticitatea pielii s-a îmbunătățit.

10. Hidratează pielea. Aloe are proprietăți de hidratare a pielii, păstrând-o elastică, sănătoasă și strălucitoare. Planta aloe este perfectă pentru tenul gras, pentru ca o hrănește fără să o încarce. De asemenea, aloe vera contribuie la echilibrarea nivelului pH-ului pielii.

11. Sănătate cardiovasculară. Mai multe studii au dovedit faptul că aloe aduce beneficii multiple sângelui, ajutând la transportarea oxigenului. Un studiu din anul 2000 a arătat că aloe poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la reducerea colesterolului, făcând sângele mai subțire.

12. Ajută la slăbit. Pentru că ajută la detoxifierea organismului, aloe contribuie și la pierderea în greutate, crescând totodată nivelul de energie al organismului.

13. Reduce durerile articulare. Aloe folosit atât intern, cât și extern ajută la reducerea inflamațiilor, contribuind astfel la scăderea în intensitate a durerilor. Evita totodată alimentele care contribuie la producerea inflamațiilor: carne roșie, dulciuri, prăjeli.

Sursa: sfatulpărinților.ro

Foto: Google.com

Vezi și: Rodiile –„arma secretă” a frumuseții oricărei femei. Vezi câte beneficii posedă acest fruct