Și astăzi te-ai trezit cu fața umflată? Dormi opt ore pe zi, nu te simți obosită, dar oricum ești umflată? Dacă răspunsul este da, atunci acest articol este pentru tine.

Dacă te trezești cu fața umflată dimineața, cel mai probabil de vină este poziția în care dormi, faptul că nu te demachiezi înainte de culcare, că dormi prea puțin și desigur, la fel de importante sunt alimentele pe care le consumi seara. Chiar dacă și acum am enumerat câteva cauze care duc la umflarea feței, acestea nu sunt toate.

Deci, află mai jos care sunt cele mai frecvente motive pentru care te trezești dimineața cu fața umflată.

Dormi cu fața în pernă

Dacă obișnuiești să dormi cu fața în pernă sau nu ai capul ușor mai ridicat față de restul corpului, circulația sângelui este îngreunată la nivelul feței și asta duce la retenția de lichide. În consecință, te vei trezi cu fața umflată dimineața.

Nu te demachiezi înainte de culcare

Dacă dormi cu machiaj pe față, e foarte posibil să dezvolți dermatită de contact. În consecință, pielea va fi iritată, roșie, cearcănele își vor face apariția, iar fața umflată dimineața este deja o certitudine. Prin urmare, nu merge la culcare înainte să ștergi orice urmă de rimel și fond de ten care ți-ar putea afecta pielea.

 Ai probleme renale

Conform doc.ro unele probleme renale grave pot genera umflarea feței în contextul instalării sindromului nefrotic, cu persistența unei hiperproteinemii ( prea multe proteine în urină). Acest lucru cauzează umflături și în alte zone ale corpului, cum ar fi mâinile, abdomenul și picioarele.

Mănânci sărat seara

Un alt motiv frecvent pentru care ai fața umflată dimineața este faptul că mănânci sărat în seara precedentă. Alimentele bogate în sare duc la retenție de apă în țesuturi și la consum excesiv de apă. Drept urmare, sarea nu este suficient de rapid eliminată prin urină și rămâne în țesuturi, în special la nivelul feței.

Bei alcool

Ochii încercănați și fața umflată dimineața pot fi și consecințe ale consumului de alcool în seara precedentă. La fel ca alimentele sărate, alcoolul duce la deshidratare și retenție de apă în țesuturi.

Ești la menstruație

În perioada de dinainte de menstruație, dar și în timpul acesteia, corpul reține mai multe lichide. Astfel, te poți simți mai balonată decât de obicei, iar fața ta poate fi ușor umflată la trezire.

Alergie

Poți să ai o reacție alergică la diverse substanțe, cum ar fi părul de animale, praful, polenul sau sporii de mucegai. Printre simptome se numără nu doar umflarea feței, dar și roșeața, mâncărimea și usturimea ochilor. Aceste simptome oculare pot apărea în tandem cu strănutul, scurgerile nazale și mâncărimea nasului.

Iată ce poți să faci dacă te-ai trezit cu fața umflată. Câteva remedii eficiente:

Folosește o rolă de masaj

Dispozitivele pentru masaj facial sunt tot mai populare, tocmai pentru că au beneficii de necontestat pentru frumusețe. Rolele din piatră sau cele din cauciuc, reduc rapid aspectul de față umflată. Masează obrajii și linia maxilarului de sus în jos, apoi către gât, pentru a elimina excesul de fluide din zona feței. Păstrează rola cu jad în frigider pentru ca temperatura scăzută să stimuleze și mai mult drenajul.

Aplică produse de îngrijire cu cofeină

Alege produse cosmetice care conțin cofeină. Acest ingredient are proprietatea de a micșora vasele de sânge, ceea ce elimină excesul de fluide la nivelul feței.

Este foarte important să scapi de o față umflată, pentru că astfel îți menții sănătatea. De aceea, ai grijă la ce mănânci și câtă apă consumi pe zi.

Distribuie articolul: