EA.md îți spune cum să ai grijă mai bine de tenul tău și care sunt cele 4 greșeli pe care le faci zi de zi în folosirea fondului de ten.
                                                       
Alegi nuanța greșită

Prima și cea mai frecvent întâlnită greșeală în utilizarea fondului de ten este alegerea incorectă a nuanței. Atunci când alegi un ton într-un magazin, nu trebuie să-l testezi la încheietura mâinii, pentru că nuanța pielii este ușor diferită în diferite părți ale corpului. Fondul de ten ar trebui să fie testat pe obraz, sub pomeți și pe linia maxilarului inferior. Nuanța ar trebui să se amestece în mod ideal cu pielea și să nu difere în culori de zona gâtului și cea a decolteului. Reține că atunci când este expus la aer, fondul de ten se va oxida și își va schimba ușor nuanța, deci, este ideal să iei câteva mostre și să le încerci acasă, la lumină naturală, ca să observi care este nuanța care se blenduiește cel mai natural pe ten.

Nu pregătești pielea pentru aplicarea fondului de ten

Chiar și cel mai bun fond de ten nu va arăta frumos pe pielea slab hidratată. Va accentua imediat toate imperfecțiunile și ridurile. Înainte de aplicarea fondului de ten, pielea trebuie curățată și hidratată cu ser și cremă. Nu trebuie să utilizezi produse pe bază de gel înainte de a aplica fondul: acestea se pot amesteca și atunci nu vei obține nici hidratarea corectă a pielii, nici un ten uniform.

Nu ai grijă de pensulele tale corect
Desigur, crema poate fi aplicată și manual, dar make-up artiștii recomandă utilizarea unei pensule speciale. Acest lucru este important, deoarece doar o astfel de perie nu va absorbi produsul. Periile, la rândul lor, au nevoie de îngrijire adecvată: neglijarea curățării instrumentelor de lucru va duce la proliferarea bacteriilor, care pot duce la ten deshidratat și acnee. Periile trebuie curățate cu produse speciale, după fiecare utilizare, clătind bine grămada și lăsând-o să se usuce complet, înainte de următoarea utilizare.

Aplici prea mult fond de ten

În efortul de a obține un ten perfect uniform, este destul de ușor de exagerat. O cantitate mare de fond de ten pe față nu va arăta niciodată natural, chiar dacă este de înaltă calitate și scump. Tot ce vei obține va un efect de mască și un aspect foarte neîngrijit. Fondul de ten trebuie aplicat într-un strat subțire, care se întinde de la centru la periferie, iar imperfecțiunile evidente trebuie mascate cu un corector, astfel încât acoperirea va fi ușoară și naturală.

Foto: google.com
Sursa: bazaar.ru

Distribuie articolul: