Dacă iubeşti supa la prânz sau, de ce nu, la o cină târzie, această reţetă de supă de broccoli cu brânză Cheddar e fix ce îţi trebuie. Se face rapid şi ingredientele nu sunt scumpe.

Ingrediente:

  • 2 capete de broccoli, tocate
  • 60 g de unt
  • ½ ceapă, tăiată cubuleţe
  • 40 g făină
  • 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară
  • 480 ml de zeamă de supă de legume
  • 55 g morcovi mărunţiţi
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă piper
  • ¼ linguriţă de nucşoară
  • 200 g brânză cheddar rasă

Preparare:

Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici. Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul până la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute. Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: Cum poți prepara delicioasa „Nutella” chiar la tine acasă