Fără prea mult efort poți prepara, chiar acasă, unul dintre cele mai preferate deserturi – „Nutella”! În acest fel vei reuși să economisești niște bănuți, dar nici nu te vei reufuza de la una dintre cele mai delicioase plăceri. 

Ingrediente:

  • 160 g alune de pădure;
  • 360 g ciocolată cu lapte, ruptă bucățele sau dată pe răzătoare;
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • 3 linguri de zahăr pudră;
  • o lingură de pudră de cacao neîndulcită;
  • o jumătate de linguriță de esență de vanilie;
  • puțină sare, după gust.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 176 de grade Celsius și împrăștie alunele pe o tavă întinsă, într-un singur strat. Pune-le la cuptor și lasă-le să se rumenească circa 12 minute, până devin ușor maronii si cojile încep să se desprindă de ele. Scoate-le din cuptor, înfășoară-le într-un prosop de bucătărie și freacă-le cu putere, pentru a îndepărta cât mai mult cojile, apoi lasă-le la răcit complet.

2. Topește ciocolata într-o cratiță mică, pusă deasupra alteia care are la bază apă clocotită, sau la microunde, dacă îți este mai ușor, amestecând în ea o dată la 30 de secunde, până obții o cremă. Las-o să se răcească bine.

3. Pune alunele într-un robot de bucătărie și procesează-le până formează o pastă, apoi adaugă uleiul, zahărul, pudra de cacao, vanilia și sarea și continuă să procesezi până obții o cremă cât mai fină. Adaugă ciocolata topită și procesează din nou foarte bine, până se omogenizează pasta. Poți să strecori crema dacă vrei să scapi de rămășițele de alune de pădure sau să o lași ca atare dacă îți place textura respectivă, ușor mai crocantă. Chiar dacă ți se pare că nutella de casă este puțin cam moale, nu te îngrijora, pentru că se va întări când va sta la frigider și va fi numai bună de întins pe pâine.

4. Pune crema Nutella în două borcănele sau într-un borcan mai mare și las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi depoziteaz-o la frigider pentru maximum 2 săptămâni.

Sursa: Divahair.ro

Distribuie articolul: