Din punct de vedere nutrițional, conținutul de vitamine la legumele și fructele congelate va fi la fel de util. De aceea, mai jos vei găsi 7 fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate. Aici vei afla opțiunile cele mai potrivite. 

Atunci când fructele și legumele sunt culese exact când s-au copt și congelate imediat, conținutul de nutrienți va fi mai ridicat, decât în cazul variantelor proaspete care sunt transportate. Este foarte util să mergi la raionul de alimente congelate pentru a selecta opțiunile potrivite.  

Iată ce ar trebui să cumperi în formă congelată data viitoare când mergi la supermarket:

Fructe de pădure

Foto: madein.md

Principalul motiv pentru care este recomandat să le cumperi congelate este că sezonul lor e foarte scurt. „Dacă vrei să cumperi fructe de pădure proaspete de import, atunci, trebuie să știi că ele sunt culese cât timp sunt încă verzi pentru a ajunge cu un aspect plăcut la destinație. Această procedură reduce însă nivelul de nutrienți ai produsului de la raft. Căpșunile, zmeura, murele și afinele vor avea mai multe vitamine în varianta congelată în afara sezonului, pentru că se conservă nutrienții din momentul în care s-au copt”, explică Cassandra Suarez, medic nutriționist.

Morcovi

Foto: unica.md

Cu siguranță ai cele mai bune intenții atunci când cumperi morcovi proaspeți de la magazin, dar pe măsură ce trec zilele săptămânii și nu apuci să-i folosești, se vor înmuia și vor mucegăi. „Morcovii congelați sunt o opțiune excelentă, pentru că sunt o sursă importantă de beta-caroten și antioxidanți, iar aceștia sunt păstrați prin intermediul procesului de congelare. Printre beneficiile consumului de morcovi se numără: o vedere mai bună, prevenirea cancerului și efectul antirid”, spune Suarez.

Mango

Mango proaspăt este de obicei necopt sau prea copt. În plus, vei avea nevoie de timp suplimentar pentru a decoji fructul și a-l tăia felii. „Mereu am la îndemână mango congelat. Nu este util doar pentru a pregăti smoothie-uri, ci poate fi folosit la salate, cereale integrale sau piure de cartofi dulci”, declară nutriționista.

Mazăre

Este o modalitate foarte simplă de a obține un plus de fibre și vitamine în fiecare zi. „Mazărea congelată poate fi adăugată la supe, tocănițe, salate sau servită simplă, ca garnitură”, spune Harbstreet.

Foto: avantaje.ro

Spanac

Spanacul crud este delicios dacă vrei să-l consumi proaspăt sau la salate, dar dacă plănuiești să-l gătești, atunci varianta congelată este preferabilă. „Dacă vrei să adaugi spanac la un sos, o supă, la o tocăniță sau să prepari rețeta clasică, este mai bine să iei în calcul produsul congelat. Pentru că spanacul crud pierde foarte mult volum când este gătit, precum și o cantitate semnificativă de nutrienți”, spune Harbstreet.

Porumb

Porumbul copt este o gustare specială, dar când sezonul se încheie, nu îți rămâne decât să alegi între varianta la conservă și cea congelată. „În loc să alegi conservele cu porumb, care de obicei conțin un exces de sodiu, mai bine cumpără-l congelat. Va fi foarte ușor să-l fierbi  sau să-l prepari la microunde”, spune Suarez.

Piersici

Piersicile la conservă au prea mult zahăr, iar gustul lor poate fi afectat de procesul de conservare. Cel mai bine este să alegi piersicile congelate care nu conțin zahăr adăugat. Le poți consuma simple sau le poți adăuga la terciul cu ovăz și de ce nu, la iaurt grecesc. Nu ezita să le folosești și la prăjituri sau plăcinte.

Foto: punchalo.com

Sursa: eva.ro

Distribuie articolul: