Să faci o prăjitură nu este deloc complicat. Cu puțină răbdare și câteva ingrediente vei obține rezultate delicioase în timp scurt. Iată cât de ușor se prepară o prăjitură de zmeură cu gust de ciocolată.

Ingrediente:

  • 175 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 150 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet praf de copt
  • 5 ouă
  • 50 g cacao
  • 350 g zmeură congelată sau proaspătă
  • frunze de mentă
  • zahăr pudră

Preparare:

Pentru pandișpan, bați cu mixerul la viteză mare untul și zahărul pudră până când amestecul devine omogen și pufos. Adaugi praful de sare și ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu.

Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt și cacao și mixezi 3 minute la viteză mică.
Dai zmeura dezghețată sau proaspătă prin făină (păstrezi câteva și pentru ornat), torni aluatul de pandișpan într-o tavă tapetată cu ulei și făină și așezi din loc în loc zmeura.

Pui prăjitura cu zmeura și cacao în cuptorul preîncălzit și coci 40 de minute. Scoți prăjitura și o lași la răcit. Apoi tai prăjitura cu zmeura și cacao, o presari cu zahăr pudră și ornezi, dacă dorești, cu zmeură proaspătă și frunze de mentă.

SURSA

Foto: Google.com

Distribuie articolul: