Moda este ceea ce ne inspiră zi de zi. Este o artă. Deseori suntem în căutarea unui film bun, fie de acțiune dau de dragoste, însă de data aceasta vă propunem să atrageți atenția la filmele cu și despre modă. 

Poveștile extravagante care ilustrează lumea fantastică, strălucitoare și irezistibilă a modei asigură scenariul perfect pentru un film de succes. Deci iată top 7 cele mai bune filme despre modă:

Coco Before Chanel (2009)

O călătorie în viața lui Coco, pornind din copilăria ei la internat și ajungând la primele sale abilități de croitoreasă la Paris, prin înființarea propriei sale case de modă. Filmul biografic al lui Anne Fontaine este o trecere în revistă a vieții incredibile a lui Gabrielle Chanel, care își trăiește jobul la fel de pasional precum poveștile de dragoste.

The Devil Wears Prada (2006)

Când Andrea Sachs, o tânără jurnalistă, obține jobul de asistentă a celebrei Miranda Priestly, redactor-șef al revistei Runway, are parte de un șoc cultural. Lui Sachs nu-i pasă de cum arată și chiar manifestă un oarecare dispreț față de superficialitatea din lumea modei. Miranda Priestly este însă la polul opus, iar tinerei asistente nu-i va fi tocmai ușor să se adapteze cerințelor șefei ei.

Confessions of a Shopaholic (2009)

Becky e dependentă de cumpărături, iar cheltuielile sunt singurele care o fac să simtă că trăiește cu adevărat. Ea este angajată să scrie pentru o revistă financiară care-și sfătuiește cititorii cu privire la economiile lor. Ascunzându-și dependența de șeful și colegii ei, Becky trebuie să-și înfrunte demonii interiori sau riscă să se piardă în această provocare.

Yves Saint Laurent (2014)

Filmul este despre creatorul francez de modă, Yves Saint Laurent. Ecranizarea redă istoria de viață a designerului, de atunci când acesta era director la Dior, până când ajunge să-și înființeze propria casă de modă. Deși drumul lui spre succes nu a fost ușor, pentru că Laurent a avut și colecții de haine mai puțin apreciate, acesta a reușit, totuși, să se afirme în domeniul dat.

The Neon Demon (2016)

O tânără pornește spre Los Angeles cu un singur vis în buzunar: o carieră de model. Ascensiunea ei si puritatea look-ului trezesc însă sentimente de invidie în rândul altor colege. Filmul lui Nicolas Winding Refn, prezentat la Cannes în 2016, ne dezvăluie o Elle Fanning în, probabil, cel mai tulburător rol al ei de până acum.

Funny Face (1957)

Aici în rol principal este faimoasa actriță engleză, Audrey Hepburn. Funny Face este o comedie muzicală despre o domnișoară pasionată de filozofie, Jo Stockton (Audrey Hepburn), care devine model pentru revista de fashion – Quality. Totodată, în acest film, Jo se îndrăgostește de fotograful angajat la revistă, Dick Avery, doar că iubirea lor este pusă la încercare, întrucât dragostea și moda, mai greu se împletesc.

The Dressmaker (2015)

În filmul australian din 2015 al lui Jocelyn Moorhouse, Kate Winslet este Tilly, o croitoreasă de succes care se întoarce în micul ei oraș natal din Australia, după ce a locuit în Europa. Motivele lui Tilly nu sunt atât de inocente, ținând cont de foștii vecini care i-au ruinat copilăria. Echipat cu o cantitate suficientă de comedie, „Croitoreasa” portretizează o societate abuzivă în care zvonurile alimentează neliniștea comunității.

Tu ai vizionat vreun film din această listă?

Distribuie articolul: