Sucul de prune poate trata problemele digestive, protejează inima şi ficatul, şi întăreşte imunitatea. În acesta se găsesc fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine – toate foarte bune pentru sănătatea ta.

Ce efecte are acest suc?

Laxativ: luptă eficient contra constipaţiei, care a devenit o problemă destul de răspândită, cu care se confruntă persoane de toate vârstele. Produsele din prune oferă fibre alimentare, energie şi apă, şi asigură ameliorarea simptomelor de constipaţie.

Probleme cardiace: bogată în antioxidanţi, pruna ajută la prevenirea şi încetinirea bolilor, cum ar cele coronariene. Prunele uscate au compuşi fenolici, care inhibă oxidarea colesterolului LDL, care este responsabil pentru problemele cardiovasculare. Sucul de prune are potasiu, acesta avantajează menţinerea inimii sănătoase. Un consum regulat de prune uscate sau a sucului de prune încetineşte eficient răspândirea aterosclerozei.

Sănătatea ficatului: sucul de prune previne diverse boli asociate cu ficatul. S-a observat o îmbunătăţire a funcţiei ficatului, când se adaugă prune întregi şi/sau suc de prune în dietă. De asemenea, îmbunătăţeşte doi markeri ai funcţiei hepatice.

Promovează cogniţia: acest suc conţine vitamina C, antioxidanţi şi vitamine din familia B, care sunt necesare pentru funcţionarea creierului. La fel, elimină stresul oxidativ şi reduce şansele dezvoltării bolilor neurodegenerative, cum ar fi demenţa şi boala Alzheimer, scrie sfatnaturist.ro.

Prunele trebuie păstrate în recipiente ermetice și situate în locuri răcoroase. Prospețimea acestora poate fi prelungită, prin stocarea lor în frigider. Dacă decideți să le păstrați la rece, scoateți-le cu câteva minunte înainte de a fi consumate, pentru a ajunge la temperatura camerei.

Prunele se pot consuma și uscate, fie individual, fie în combinație cu nuci sau alune.

Distribuie articolul: