Uşoare, bune de păstrat în congelator şi delicioase, acest mic dejun pe care îl prepara din timp este îndesat cu vitamine şi proteine. Prepară şi tu aceste mini fritatas şi bucură-te de ele la micul dejun.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei
  • 1 praz mic
  • 2 căţei de usturoi
  • 120 g spanac
  • 125 ml smântână lichidă
  • 1 lingură mentă tocată
  • 1 lingură busuioc tocat
  • 1 lingură mărar tocat
  • 5 ouă
  • 100 g feta

Preparare:

Încinge cuptorul la 180 şi tapetează cu hârtiuţe şi ulei o tavă de brioşe. Încinge ulei într-o craţiţă la foc mediu şi găteşte prazul tăiat feliuţe, amestecând pentru 3 minute, adaugă usturoiul pisat şi mai găteşte 2 minute. Pune spanacul şi mai lasă câteva minute. Ia de pe foc şi pune cratiţa deoparte.
Bate ouăle cu smântâna şi ierburile, sare şi piper. Din amestecul cu spanac pune câte o lingură în fiecare formă de brioşă, apoi toarnă ou bătut şi feta.

Coace fritatas pentru 20 de minute. Lasă-le în tavă 5 minute după ce le-ai scos apoi serveşte-le cu plăcere!

SURSA

Vezi și: Tort fără coacere din fructe! Un deliciu ușor de gătit

Distribuie articolul: