Răsfaţă-ţi papilele gustative cu aceste bruschete delicioase şi proaspete cu haloumi şi avocado. Sunt o gustare incredibilă, un prânz uşor sau un aperitiv creativ pentru o cină deosebită. Tu alegi.

Branza Halloumi are o textura aparte și caracteristici unice.Unii o numesc „brânza care scârțâie”, pentru că atunci când muști din ea, chiar asta se întâmplă! Este neobișnuită printre celelalte brânze, pentru că începe să se topească numai la temperaturi înalte, așa că ea se pregătește diferit față de celelalte feluri de brânză: se caramelizează la suprafață, și devine moale și catifelată.

Ingrediente:

  • 2 baghete franţuzeşti
  • ulei de măsline
  • 500 g brânză halloumi
  • 3 avocado medii
  • 1 ceapă roşie
  • 400 g roşii cherry
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 40 g rucola

Preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă cu foaie de copt. Taie baghetele felii destul de groase şi unge-le cu ulei de măsline. Pune feliuţele pe tavă şi coace-le, dacă e nevoie, în două tranşe pentru 6-7 minute sau până se rumenesc.

Taie brânza halloumi în feliuţe şi lasă-le pe un prosop de hârtie pentru câteva minute. Pisează avocado şi amestecă-l cu ceapa roşie tocată fin, zeama de lămâie, roşiile tocate cubuleţe, sare şi piper.

Pune puţin ulei într-o tigaie grill şi prăjeşte feliile de brânză. Scoate pâinea de la cuptor, curăţă usturoiul şi unge fiecare felie de pâine cu un căţel de usturoi tăiat în jumătate, apoi pune câte o lingură de avocado pisat pe fiecare felie, brânza haloumi şi rucola.

SURSA

Distribuie articolul: