Vara este în toi iar fructele proaspete sunt peste tot în piețe, îmbietoare și parfumate. Iată cum să pregăteșți un incredibil tort de căpșuni, fără coacere, o rețetă pentru care toată lumea te va invidia și pe care toată lumea ți-o va cere. 

Ingrediente

Blat:

300 gr biscuiți măcinați

100 gr nuca măcinată

100 gr unttopit

Crema:

800 gr iaurt

400 ml frișcă

50 gr gelatină

300 gr zahăr pudra

500 gr căpșuni proaspete

Glazură:

400 gr ciocolată neagra

100 ml frișcă

50 ml ulei

Mod de preparare

Blat:
Topim untul pe care îl amestecăm cu biscuiții măcinați și nuca măcinată deasemeni. Compoziția se pune în formă de tort cu pereți detasabili și se presează foarte bine cu dosul unei linguri. Lăsăm apoi la rece cel puțin o oră.

Crema:

Iaurtul se amestecă cu zahărul pudra.Frișcă se bate spumă.Căpșunile se taie cubulețe. Gelatină trebuie hidratată în puțin lapte după cere se topește. Amestecăm toate aceste ingrediente și apoi toată compoziția se pune peste blatul de biscuiți. Dăm la rece 5-6 ore.

Glazură:

Ciocolată topită împreună cu frișcă și apoi amestecată cu uleiul se toarnă la mijloc și se nivelează ușor spre margine. Se poate decora cu fructe.

Sursa

Distribuie articolul: