Cititul este un sport al minții și este la fel de important pentru starea noastră de bine, ca exercițiile fizice pentru corp, iar efectele literaturii asupra noastră sunt uimitoare. Vă prezentăm un Top 5 al cărților recomandate de Marina Cârnaț care vă vor ajuta în viață, în special dacă sunteți părinți.

Citește și: Însărcinată circa 280 de săptămâni în 12 ani. Marina Cârnaț, mămica a șapte copii, a dezvăluit emoțiile trăite de fiecare dată (Foto)

Chiar dacă celor mai mulți dintre noi ne place să citim, mereu găsim scuze pentru a nu o face și optăm pentru lucrurile care ni se dau mai „ușor”, cum ar fi navigarea pe net sau privitul televizorului. Totuși, nu putem să nu ținem cont de faptul că lecturarea aduce mari beneficii. Cercetătorii dezvăluie că atunci când citim, în creierul nostru, se generează mai multă substanță albă, deoarece procesul aduce modificări în țesuturi, așa încât acesta își reorganizează procesele. Prin urmare, creierul va produce mai multă substanță albă, care face parte din sistemul nervos central. Astfel se îmbunătățește comunicarea la nivelul creierului, iar studiile sugerează că există legături între dislexie și anumite probleme în procesele creierului și că ele pot fie tratate prin citit.

Deși este mămică a șapte copii și cu siguranță este o femeie extrem de ocupată, Marina Cârnaț își face timp și pentru lectură, astfel fiind un exemplu pentru micuții săi.

Îți va fi interesant să descoperi: Cum a slăbit după ultima sarcină, Marina Cârnaț, mămica a șapte copii (Foto)

Iată Top 5 cărți despre maternitate, care au marcat-o și ajutat-o la timpul potrivit și pe care le recomandă urmăritorilor săi.

Gary Chapman – „5 limbaje ale iubirii” – despre faptul că fiecare persoană are un limbaj de iubire încă de la naștere și dacă vrem să transmitem dragoste aproapelui nostru, trebuie să facem asta în limba sa, nu a noastră… pentru a fi în armonie!

Kathryn J. Kvols – „Redirecting Children’s Behavior” („Redirecționarea comportamentului copilului”) – recomandări practice și informație foarte utilă nu doar pentru părinte începător, dar și pentru cel mai experimentat. Mi-a schimbat mult viziunile!

A. Nekrasov – „Dragoste maternă” – cum a reușit un bărbat să transmită atât de exact esența iubirii materne! Psiholog subtil, soț și tată. Una dintre primele cărți pe care le-am citit când am devenit mamă pentru prima dată.

W. Sears – „The baby book” – autorul este un pediatru care are 8 copii, 3 dintre care tot au devenit medici! Cartea e foarte ușor de citit – tot ce trebuie să știi despre copilul tău începând cu nașterea și până la 2 ani.⁣⁣⁣ ⠀⁣⁣⁣

Daniel J. Siegel – „The Whole-Brain Child Workbook” („Creierul copilului”) – carte care m-a forțat să sap în profunzime și să pun gândurile în ordine, să găsesc mai multe resurse din care să mă hrănesc în momentele stresante.⁣⁣

View this post on Instagram

Particularitățile educației a fiilor și a fiicelor… ⁣ ⁣ Să încep de la aceea că în familia noastră noi educăm băieții și fetele în mod diferit.⁣ ⁣ Cum educăm băieții? ⁣ ⁣ – mama: orice inițiativă a fiilor sau manifestare a independenței va fi salutată și lăudată de mine; respect opinia lor; le cer ajutor și le mulțumesc pentru asta; am încredere în ei; mereu încerc să nu fiu severă cu ei; dacă au greșit, voi lăsa ca soțul să se ocupe de aceasta; îi îmbrățișez des; nu îi iau în derâdere; mereu tind să mă consult cu opinia fiecăruia în dependență de situație; ⁣ ⁣ – tata: poate fi cu ei sever; îi critică și îi disciplinează; le arată prin propriul exemplu ce înseamnă să fii responsabil, hotărât, să te ții de promisiuni; din experiența proprie le transmite tot ce are el mai bun; fiii nu au frică de el, ci dimpotrivă, vor să fie ca tata, îl respectă și se mândresc cu el; el o adoră pe mama lor și le arată fiilor cum trebuie să își iubească viitoarele soții evidențiind doar calitățile mamei lor.⁣ ⁣ Cum educăm fetele?⁣ ⁣ – mama: prin exemplul propriu eu educ în ele feminitatea, blândețea, sensibilitatea, tandrețea; le scald în iubirea mea și anume asta le face moi; prin exemplul propriu eu le învăț să aibă încredere în aspectul lor fizic, să poată avea grijă de ele, să fie îngrijite și curate; eu le disciplinez și le arăt/explic ce e bine și ce nu prea; le învăț cum să fie flexibile și să nu răspundă cu aceeași monedă la rău; doar eu le critic ocazional și le disciplinez; ⁣ ⁣ – tata: își iubește foarte mult fiicele așa cum sunt; le ridică în slăvi; le face cadouri, le oferă flori; nu le interzice nimic; nu ridică tonul la ele; nu este sever cu ele; le protejează și le alintă; el le învață să gândească bine și să fie curajoase; ele cresc cu dorința că vor avea un soț nu mai puțin bun ca tatăl lor. ⁣ ⁣ Credeți că e importantă această diferențiere în educație? De ce? ⁣ ⁣ Părerea mea o voi menționa azi în stories!⁣

A post shared by Mom of 7 kids (@marinacarnat) on

O listă bună, zicem noi. Voi pe care le-ați citit deja? Sau ce cărți recomandați?

Sursa: Instagram.com

Vezi și: Teo, Manuella, Tadeo… Marina Cârnaț, mămica a 7 copii, a dezvăluit ce semnificație are fiecare nume în parte (Foto)

Distribuie articolul: