Autodescoperirea este una dintre căile pe care trebuie să le parcurgă fiecare femeie. În pofida, faptului că ani în șir, femeile nu prea au pus preț pe acest element, odată cu trecerea timpului lucrurile se mai schimbă. Bunăoară, în zilele noastre, există autori și speakeri care ghidează femeile spre descoperirea propriului corp, încureajează redescoperirea feminității si senzualității corpului feminin. 

Top 3 cărți despre feminitate, senzualitate și sexualitate pe care să le incluzi în lista ta de lecturi:

1. „Arta sexualității” de Emily Nagosky

Poate titlul și coperta te duc cu gândul la o carte destul de superficială. Totuși, crede-ne când îți spunem este vorba despre un volum plin cu informații de bază, esențiale pentru o viață sexuală sănătoasă și împlinită.

Autoarea explică în detaliu cum funcționează dorința sexuală feminină, care sunt similitudinile și diferențele sexuale dintre bărbați și femei și cum poți te cunoști mai bine pe tine însăți.

Totodată, Emily Nagoski explorează și teme precum iubirea și acceptarea de sine, orgasmul, traumele, sentimentul de „ceva este în neregula cu mine”. Nu în ultimul rând, cartea îți raspunde la toate întrebările pe care ai vrut mereu le adresezi, însă ți-a lipsit curajul sau, pur și simplu, nu ai știut pe cine întrebi.

2. „Inteligența erotică” de Esther Perel

Esther Perel este o autoare pe care fiecare femeie ar trebui o urmărească, atât ascultând discursurile sale, cât mai ales citind volumele prețioase pe care aceasta le-a lansat până în prezent.

Dintre ele, „Inteligența erotică” trebuie își găsească neapărat un loc în biblioteca ta, cât mai curând posibil. Aceasta îți va răspunde la multe întrebări din sfera relațiilor și a sexualității.

Ce se întâmplă atunci când în cuplu nu mai există dorință sexuală? Dar când apare un copil în ecuație? Dar când un cuplu se confruntă cu infidelitatea?

Autoarea cărții, cu ani de experiență în terapie de cuplu, aduce lumină și clarificări pentru acele situații complexe despre care nimeni nu vrea vorbească. Totul cu accent pe femei, încurajând-le pe acestea se exprime liber și obțină ceea ce își doresc.

3. „Biblia vaginului. Separarea miturilor de medicină” de Jen Gunter

Nu poți atinge satisfacția și împlinirea când vine vorba despre feminitate, plăcere și senzualitate fără știi cum funcționezi, de fapt. Femeile au fost convinse, de-a lungul timpului, folosească tot felul de produse pentru zona intimă, creadă în mituri care nu le aduc niciun folos sau care chiar le dăunează grav.

De aceea, „Biblia vaginului” chiar trebuie fie tratată ca o biblie personală în 2022. Cartea ascunde informațiile care nu ți-au fost predate nicăieri, dar de care ai nevoie mai mult ca niciodată. Vei învăța cum recunoști simptome, ce faci atunci când ai anumite senzații și vei înțelege pe deplin cum funcționează corpul de femeie și, cu precădere, vulva ta – subiect despre care nimeni nu a vrut îți vorbească până acum!

Vezi și: „Biblia vaginului”, distrugem miturile antice și aflăm informații despre propriul corp!