Lista cărților pe care doriți să le citiți este doar în creștere? Există întotdeauna scuze pentru a amâna cititul? Iar entuziasmul este suficient doar pentru primele capitole, după care cartea ajunge pe raft pentru o perioadă îndelungată? Vă spunem cum să depășiți aceste obstacole și să citiți cu plăcere.

S-a vorbit mult despre beneficiile cititului, dar, din anumite motive, numărul de cărți citite nu crește. Am colectat câteva sfaturi care vă vor ajuta să citiți mai mult, mai eficient și care vă vor schimba atitudinea față de lectură.

Citiți câte o oră pe zi

De obicei, într-o carte științifică sunt aproximativ 300-350 de pagini, asta ar însemna 80-90 de mii de cuvinte, iar noi citim circa 200-300 de cuvinte într-un minut. Dacă să facem un calcul, ne putem da seama că pentru a citi o carte, avem nevoie de 5-6 ore. Deci, dacă să citim câte o oră pe zi, timp de o săptămână ați putea finaliza cartea. Dacă să ne uităm din această perspectivă, atunci frica față de volumul paginilor dispare.

Citiți în mod stabil

Regula despre care au auzit toți de multe ori, dar, în ciuda acestui fapt, rămâne a fi cea mai funcțională. Faceți din asta un obicei, ca și cum ați verifica feed-ul de pe Instagram sau Facebook. Pentru a vă deprinde cu acest obicei, trebuie să vă axați și pe alte detalii. De exemplu, încercați să citiți cu o ceașcă de ceai dimineața. Pentru a face acest lucru, puneți cartea pe masă seara, iar după două săptămâni mâna dvs. va ajunge automat la carte în timpul micului dejun. De asemenea, imaginați-vă cum acest lucru vă va influența ziua – o acțiune utilă efectuată dimineața vă va influența imediat productivitatea în timpul zilei.

Lăsați telefonul la o parte

O regulă la fel de importantă este de a lăsa telefonul la o parte cu sunetul închis. Chiar dacă nu sunteți atrași de telefon și nu începeți să-l verificați la fiecare notificare, atunci sunetul provocat de notificări o să vă distragă și perturba concentrarea. Și, în general, telefonul, care este la vedere, doar prin prezența sa vă va aminti de chestiuni, mesaje și apeluri „urgente”. Astfel, cititul se va duce pe al doilea plan.

Încercați să păcăliți creierul

Dacă încercați să citiți câte 50 de pagini pe zi, mai ales dimineața, atunci nu veți avea entuziasm pentru mult timp. Prin urmare, trebuie să începeți să introduceți un nou obicei prin pași mici. Începeți cu 10-20 de pagini, puteți face două seturi în timpul zilei. Citiți și primiți plăcere de la acest lucru. Iar când vă veți obișnui, veți dezvolta un regim mai confortabil.

Nu căutați scuze

Dacă credeți că nu aveți timp sau energie, încercați să analizați cum vă petreceți serile. Cum o facem de obicei? Revizuind canalele TV, fluxul pe rețelele sociale și urmărind emisiuni. Un alt aspect care ne fură timpul, sunt articolele pe care facem click la întâmplare. Datorită acestor articole, se dovedește că citim cu adevărat mult, dar dacă dorim să obținem informații de înaltă calitate, este mai bine să apelăm la o sursă verificată, editată cu atenție, adică o carte.

Citiți câteva cărți în paralel

În copilărie, am fost învățați să finalizăm o carte și abia mai târziu să începem o altă carte. De fapt, această regulă nu ne oferă niciun beneficiu. Nu vă fie teamă să citiți mai multe cărți simultan. Determinați pentru dvs. care literatură și în ce moment al zilei percepeți mai bine și evidențiați o anumită schemă, de exemplu, dimineața – motivant și înainte de culcare – ficțiune.

Nu citiți pe capitole

Nu citiți până la sfârșit de capitol, opriți-vă la jumătate, da, exact în cel mai interesant loc. Acest truc vă va ajuta ca a a doua zi să citiți cu mai mult entuziasm și să nu lăsați cartea din mâini.

Nu vă comparați cu alte persoane

Nu vă gândiți la numărul de pagini citite și nu vă comparați cu altcineva, care, probabil, a citit mai mult. Fiecare are circumstanțele sale (copii, lucru). Contează calitatea, trebuie să punem accent pe emoțiile și plăcerea pe care le-am desprins din lectură.

Sursă: marieclaire.ru

Distribuie articolul: