Paulo Coelho este scriitorul care nu prea trebuie să fie prezentat, pentru că fiecare cititor înflăcărat a lecturat cel puțin o carte scrisă de acesta. Autorul brazilian are mii de fani în lumea întreagă, inclusiv și în țara noastră. Astăzi, 24 august, talentatul scriitor este omagiat. La vârsta de 74 de ani cel mai frumos cadou pe care îl poate primi este aprecierea cititorilor săi.

Scriitorul din Brazilia, Paulo Coelho este laureat al premiilor internaționale în domeniul creației literare. O persoană unică, al cărei nume este notat în Cartea Recordurilor Guinness și în lista cavalerilor din Ordinul francez al Legiunii de Onoare – aceasta este doar o listă incompletă a faptelor care înconjoară personalitatea acestui om talentat.

Foto: dw.com

Visul lui din copilărie era să înceapă să scrie cărți. În cele din urmă, acesta a devenit realitate. Dorința și talentul este tot de ce a avut nevoie. Cea mai mare faimă autorul a primit-o de la cartea „Alchimistul”. Însă nu este unica carte a sa ce îți schimbă viziunile asupra vieții și minții tale.

În acest articol vei găsi top cinci cărți ale lui Paulo Coelho:

Alchimistul

Foto: booknation.ro

Alchimistul este cea mai iubită carte a lui Coelho, apărută în 1994, a fost numită de către Asociația Librăriilor din US, „Cartea anului”. În plus  de-a lungul anilor a primit numeroase premii. Dar, și a fost una dintre cele mai vândute cărți din lume. Cartea ne spune povestea unui păstor andaluz care și-a lăsat în urmă casa și a plecat în spre deșertul egiptean în căutarea unor comori. Însă, călătoria în sine și oamenii pe care Santiago îi întâlnește, îi schimbă percepția asupra ce înseamnă cu adevărat o „comoară”.

Jurnalul unui Mag

Foto: biblion.md

Cartea este inspirată de pelerinajul autorului din Santiago de Compostela. Pentru a intra în grupul Regnus, el trebuie să plece într-o călătorie în căutarea unei săbii. Petrus, personajul ce îl îndrumă pe Coelho în călătoria sa, îi prezintă lumea gândurilor și a exercițiilor mistice pentru a-l ajuta să se conecteze cu el însuși. În timpul lecturii, îți vei da seama că sabia reprezintă o metaforă a lipsurilor din viața fiecăruia dintre noi.

Spioana

Foto: antonelasofiabarbu.ro

Cartea este ilustrată în două scrisori prin care autorul recompune viața enigmaticei Mata Hari. Povestea este puțin romanțată, deloc siropoasă și plină de acțiune. Autorul reușește să mențină în mister faptul că Mata Hari a fost sau nu o spioană, autorul știe cum să-ți capteze atenția și să te facă în continuare să citești cărțile lui.

Aleph

Foto: amazon.com

Aleph este cel mai personal roman scris de Coelho. Spre deosebire de Alchimistul, de data asta autorul se află în centrul poveștii  care trece printr-o criză sufletească. Prin această carte, autorul te îndeamnă să privești trecerea prin viață cu alți ochi, scoate în evidență multe dintre provocările cu care oamenii se confundă printr-o poveste lungă și complexă a trecutului său.

Brida

Foto: amazon.comBrida este mai mult decât un roman de dragoste, este călătoria spre cunoaștere a unei tinere frumoase. Romanul este bazat pe o poveste reală, prin care eroina te va introduce în lumea magiei, lume în care Brida descoperă secretele vieții și își caută sufletul pereche.

„Dacă citești numai cărți pe care toată lumea le citește, nu vei putea gândi altfel decât gândește toată lumea”. Haruki Murakami

Distribuie articolul: