Organismul femeii funcționează în cicluri, iar „izvoarele” de energie sunt mereu la îndemâna oricui; trebuie doar să vrem. Food-bloggerița rusă Olga Yagnetinskaya și-a propus să vină cu o listă de 12 recomandări simple, menite să ne ajute să depășim stările depresive și să ne încărcăm cu energie feminină, atât de necesară și capabilă să schimbe spre bine lumea din jur.

„Fiecare femeie trece prin perioade în care se simte storsă de energie, mai ales primăvara. Iată că aceste activități, potrivit Vedelor (culegere de texte religioase și literare scrise în sanscrita veche, reprezentând primele documente literare din India), mă ajută să mă recuperez.

 1. olgaMergeți la masaj sau programați-vă o vizită la un salon de frumusețe. Un machiaj sau o coafură frumoasă sunt capabile să ne sporească buna dispoziție.
 2. Încercați un nou tip de sport sau fitneess. Capabile să sporească energia feminină sunt dansurile. Yoga calmează gândurile. Chiar și jogging-ul de dimineață sau picnicurile în aer liber vă pot dărui energie și o puternică conexiune cu natura.
 3. Preluați energia apei. Nu din spălatul podelelor, ci din odihna la râu, lac sau mare. Apa stă la baza sexualității feminine. În templele vechi ale Afroditei, tinerele erau învățate să înoate. Dacă nu aveți o cascadă prin preajmă, veți găsi un bazin sau cel puțin o baie cu sare!
 4. Mergeți la shopping. Chiar dacă nu aveți bani, mergeți prin magazine, probați haine, savurați-vă corpul. Energia feminină va atrage în garderobă anumite obiecte necesare, iar banii vor veni. Și în general: purtați cât mai des haine frumoase nu doar la ieșire, ci și prin casă!
 5. Scăpați de lucrurile vechi; acestea slăbesc energia feminină! Dacă treceți prin anumite momente dificile, aruncați toate vechiturile care nu vă mai servesc la nimic.
 6. Treceți la alimentația sănătoasă! Alegeți produse prelucrate cât mai puțin. Perele sunt, evident, mult mai benefice decât chipsurile.
 7. Exprimați-vă cât mai rar părerile contrare și gândiți-vă mai rar la subiecte dificile. Rostiți cât mai des cuvinte gingașe, lăsați seriozitatea la o parte, nu vă gândiți la nimicuri, comunicați cât mai des și dați-le cât mai des întâlnire prietenelor. Adunându-ne în preajma altor femei, ne întărim energia feminină și facem schimb de emoții. 
 8. Luați lecții de vocal. Cântecul eliberează chakra gâtului și vă împiedică să vă mai certați. 
 9. Porniți cât mai des muzica. În timpul dejunului, puteți dansa cu ușurință pe fundalul piesei preferate!
 10. Nu vă temeți să cereți, mai ales de la bărbați. Renunțați la principiul masculin „mă descurc și în singurătate”!
 11. Ajutați-i și voi pe alții.Manifestarea grijii față de cineva ne sporește energia feminină. 
 12. Energia feminină sporește dacă avem grijă de plante, hrănim păsările din parc, pregătim noi feluri de mâncare, încercăm un nou parfum, privim un film romantic, pășim pragul librăriei sau citim versuri...

Cel mai important e să găsiți acel timp și să nu uitați de voi. Dacă o femeie este fericită și mulțumită de sine, și cei din jurul ei vor fi la fel!”, spune bloggerița.

fe

Foto: instagram.com/yagnetinskaya, instagram.com/alohasoloha