Cu toții tindem spre o versiune mai bună, iar un stil de viață sănătos este un obiectiv pe care ni-l impunem cu toții. Pe lângă aspectele legate de alimentație, pentru a obține corpul dorit este nevoie și de o activitate fizică. Mișcarea zilnică ne asigură o mai bună circulație a sângelui la nivelul creierului, se pompează mai mult oxigen și se activează anumite proteine la nivelul creierului ce au rolul de a stimula celule nervoase noi. Antrenoarea de fitness, Lilia Grier susține că fie alegem să ne antrenăm la sală sau acasă, este important să ținem cont de câteva reguli și să ne urmăm obiectivele propuse.

„Poți obține rezultate dacă există motivație. Sportul este și va fi mereu modul sănătos de viață, de aceea este bine să îl practicăm în mod regulat pentru un stil de viață frumos. Are foarte multe beneficii fie că facem exercițiile fizice acasă, fie că la sală. Deoarece lipsa de timp presează pe mulți, eu recomand în condiții casnice să facă măcar cât de puțină mișcare. Practicarea sportului îți îmbunătățește starea fizica și mintală, calitatea somnului, te ajută să menții greutatea optimă, reduce stresul și depresia”, a spus Lilia Grier.

self.com

Dacă optezi pentru exerciţii fizice realizate acasă, înarmează-te cu multă determinare şi perseverenţă pentru a continua antrenamentele o perioadă îndelungată. Însă nu ar trebui să fie mai complicat și nici mai puțin eficient decât efectuate la sala de fitness.

„Pentru cei care vor să se ocupe acasă vin cu câteva sfaturi pentru un antrenament reușit: tehnica corectă a exercițiilor, concentrare cât mai multă spre efectuarea exercițiilor și bună dispoziție.

Utilizarea unor aparate sau materiale neadecvate vârstei și sexului, tehnică deficitară, încălzire insuficientă, producerea accidentărilor o putem evita doar în cazul când se face antrenament alături de un antrenor personal, dar recomand maximă prudență și atenție. De asemenea, începem cu exerciții simple mai ales dacă am făcut o pauză. Este indicat să creștem dificultatea exercițiilor pe măsură ce avansăm și căpătăm rezistență”, a mai spus antrenoarea de fitness.

elle.ro

Motivaţia necesară unui antrenament fizic constant este foarte importantă.

„Este absolut incorect să te gândești că acasă nu poți obține aceleași  rezultate ca și la sală. Dacă există motivație totul este posibil, iar cu un efort în plus rezultatele nu vor întârzia să apară. Există diferite mituri legate de sport, unul fiind faptul că există zone care nu poți să le slăbești. Cu ajutorul exercițiilor fizice dar și o alimentație echilibrată desigur, obținem silueta la care visăm și acel corp tonifiat”, menționează Lilia Grier.