Lasagna cu somon și spanac este un preparat rapid și sățios, dar o alegere mult mai ușoară decât a variantei clasice de lasagna. Încearcă și tu.

Ingrediente

  • 500 g spanac congelat, mărunÈ›it
  • 500 g file de somon proaspăt, fără oase
  • 1 l smântână de gătit cu 20% grăsime
  • 1 cutie cu foi de lasagna de la Barilla
  • 250 g mozarella
  • 2 ouă
  • puÈ›ină făină
  • puÈ›in ulei de măsline
  • 100 g unt 85 % grăsime
  • 100 g parmezan ras
  • piper.

Preparare

Se pune spanaculla fiert pentru câteva minute, apoi se scurge și se trage la tigaie în 100 g de unt topit. Se adaugă 500 ml smântână de gătit. Se lasă pe foc pentru câteva minute și se potrivește gustul cu sare.

Peștele se prepară la grătare condimentat cu sare și piper, apoi se mărunțește.

Se unge o tavă cu ulei și se așază un rând de foi de lasagna, un rând de spanac, unul de somon, altul de mozzarella ruptă, iar foi, iar celelalte rânduri de ingredient, culminând cu un rând de foi.

Se face un sos béchamel din 2 ouă, făină, smântână și parmesan și se toarnă peste ultimele foi de lasagna.

Se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 200 de grade. Se lasă apoi să se tempereze ușor, pentru a se putea porționa frumos.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Vezi și: Îţi plac micii? Încearcă reţeta cu carne din peşte