Filmele fac parte din viața noastră, ne ajută să descoperim, să trăim emoții noi și să ne relaxăm. 

Fiecare dintre noi, caută în filme ceea ce consideră că-i lipsește: unii caută o sporire culturală, alții divertismentul, satisfacerea unor curiozități, iar alții caută pur și simplu să trăiască într-o altă lume, diferită de cea cotidiană. 

Deseori în articole găsești recomandări de filme din străinătate, acestea fiind de dragoste, acțiune sau horror, dar foarte puțin se vorbește despre filmele noastre, ale moldovenilor, care chiar merită să fie vizionate, chiar și repetat.

Filmele produse în Moldova au un specific aparte, sunt mai dragi, mai adevărate și mai emoționante, pentru că relatează poveștile celor care trăiesc în spațiul dintre Prut și Nistru.

Iată câteva recomandări de filme create în Republica Moldova

„Culorile” (2013), realizat de Atelierul Sergiu Prodan în regia Vioricăi Meșină

„Culorile” este un film de genul ficțiune și dramă psihologică, ce transmite o istorie de dragoste, în care Ea îl întâlnește pe bărbatul vieții sale. E o iubire ca din poveste… „Până a începe să-și schimbe culorile”.

„Beautiful Corruption”, (2018) în regia lui Eugen Damaschin

Acest film te va face să te întrebi: „De ce suntem acolo unde suntem?”

„La limita de jos a cerului”, (2013) regizat de Igor Cobileanski

Filmul prezintă povestea lui Viorel, un tânăr care trăiește într-un orășel uitat de lume din Moldova.

„Văleu, văleu, nu turna!”, (1991) în regia lui Gheorghe Urschi

„Văleu, văleu, nu turna!” este un film de comedie, realizat de către studioul cinematografic Telefilm Chișinău în anul 1991. El prezintă intenția Partidului Comunist din Uniunea Sovietică de a lupta cu alcoolismul.

„Dănilă Prepeleac”, regizat de Tudor Tătaru

Povestea unor frați. Cel mai mare era harnic, grijuliu şi chiabur, iar cel mai mic era sărac. Află soarta lor vizionând filmul.

„Tunul de lemn”, (1986) în regia lui Nicolae Esinescu

„Tunul de lemn” este un film de ficțiune artistică, realizat de către studioul cinematografic „Moldova Film” în anul 1986. El prezintă drama trăită de un bătrân (David) care locuiește împreună cu nora sa, Maria. Aceștia locuiesc izolați de lume într-o casă aflată undeva pe un câmp, pe malul unei ape. Soțul Mariei, Andrei este plecat pe front și nu se mai știe nimic de el.

Vizionează și filmele de la noi, pentru că merită!

Distribuie articolul: