Vrei să slăbești, dar nu poți renunța la desert? Află că poți mânca înghețată. Important este să fie săracă în grăsimi și cu puține calorii. Vedeta verii la cornet te ajută chiar să topești kilogramele în plus.

Dintre toate dulciurile, îngheţata săracă în grăsimi este cel mai puţin periculoasă pentru siluetă. Nu îngraşă, ba chiar poate să topească stratul adipos, notează click.ro.

Important este să o faci în casă din lapte degresat și fructe sau să o cumperi pe cea care nu depășește 130 de calorii. Nutriționiștii spun că îngheţata conţine calciu, un mineral care ajută la metabolizarea grăsimilor din corp şi la topirea acestora în proporţie de până la 30%.

Totul este să ții și o dietă strictă. În cazul femeii, consumul zilnic de calorii să nu depășească 1.200-1.300, iar bărbații nu trebuie să treacă de 2.000 de calorii.

Există și diete pe bază de înghețată, dar specialiștii nu le recomandă, din cauza faptului că este săracă în lactate, fibre şi vitamina C.

Câtă înghețată poți consuma ca să slăbești

Cantitatea de îngheţată pe care o poți consuma depinde de sortimentul ales. Îți poți alege în fiecare zi alt fel. Iată cantităţile şi tipurile recomandate!

  • 200 de grame de îngheţată cremoasă;
  • 250 de grame de îngheţată de fructe;
  • 140 de grame de îngheţată cremoasă şi 40 de grame de frişcă;
  • 170 de grame de îngheţată de fructe şi 40 de grame de frişcă;
  • 150 de grame de ruladă sau desert pe bază de îngheţată.

Și nu uita să faci mișcare! Este cel mai important ingredient pentru un trup armonios.

SURSA

Distribuie articolul: