A doua lună din acest an va începe turbulent și se va încheia calm. Mercur retrograd nu ne lasă să lansăm noi proiecte până spre sfârșitul lunii. Ce ne așteaptă în materie de dragoste, carieră și sănătate, aflați din articol.

Februarie începe turbulent, intens și apoi de la jumătatea lunii și până la sfârșit este mai calm, mai moale, sensibil, dezvăluie Sergiu Iordachi. Începe o ieșire treptată din sistemul restricțiilor stricte, stabilite în ultimii doi ani când Saturn traversa Capricornul, și continuarea colectării consecințelor specifice evenimentelor întâmplate în trecut, care va propulsa spre o activitate extrem de specifică, realizare concretă.

Februarie este o perioadă bună pentru persoanele creative

Luna februarie se va distinge prin tot felul de dificultăți și schimbări în planul profesional. Schimbări serioase încep în sfera afacerilor, situațiile vor forța la activitate. De asemenea, vor exista schimbări în componența aparatului de administrare publică la nivel central. În cazul în care sunteți obișnuiți cu o anumită ordine rigidă și stabilă, fiți pregătiți pentru faptul că va trebui să schimbați această ordine anul acesta și mai întâi de toate va trebui să începeți în februarie. E nevoie să fiți pregătiți pentru faptul că anul acesta va trebui să căutați noi direcții de dezvoltare, noi abordări, noi metode și nu doar în sfera activității profesionale, dar și a vieții de familie. Februarie este un moment foarte bun pentru persoanele creative, în special, cele care activează în sfera frumuseții, modei, designului.

Până pe 21 februarie Mercur continuă să fie retrograd, de aceea, în această perioadă nu e momentul favorabil pentru a lansa noi proiecte, a da startul unei noi afaceri, dar este oportun pentru a pregăti aceste planuri, a le dezvolta intens, aproba și pregăti pentru a le transforma în proiecte. După 21 februarie puteți merge îndrăzneț înainte, e timpul potrivit pentru noi evenimente, pentru a pune activ în aplicare proiectele dvs.

Perioadă favorabilă pentru reînnoirea vechilor relații și continuarea relațiilor existente

Pe plan emoțional, în februarie,  va fi mai puțină pasiune și dramă, mai puțină gelozie și căldură, dar mai mulă vioiciune și veselie. Chiar de la începutul lunii, Venus – planeta iubirii, plăcerii și frumuseții intră în Vărsător, unde va sta până pe 25 februarie. Drept urmare, emoțiile devin mai ușoare, mai vii, mai libere, mai deschise, sunt exprimate mai ușor. Devenim mai prietenoși, mai receptivi și diplomatici, contactăm cu ușurință, căutăm persoane cu care să împărțim opiniile. Perioada este favorabilă pentru întâlniri prietenoase, interacțiuni ușoare și libere în campanii, pentru întâlniri de dragoste deschise, lucide, vii și fără dramă. Adesea, în timpul acestui tranzit, apare „dragostea de la prima vedere” sau „ochii se pot deschide” și o persoană care a fost alături tot timpul și nu era considerată altfel decât prieten, va provoca alte sentimente, mai profunde.

Citește și: Culorile norocoase ale anului 2021. Sergiu Iordachi, despre ce spune horoscopul oriental despre anul Bivolului Alb de Metal

Dacă dragostea care a început în această perioadă nu unește oamenii cu interese comune, atunci, se stinge rapid, deși lasă o lumină puternică în suflet. Sentimentele din acest moment sunt de obicei intense, capabile să scuture sufletul și să întoarcă viața. De dragul noilor senzații, oamenii sunt pregătiți pentru orice aventură. În perioada 4 și 10 februarie în cazul în care apar noi întâlniri, nu contați în mod special pe ele. Perioada este favorabilă mai degrabă pentru reînnoirea vechilor relații, deblocarea potențialului de a continua relația existentă.

Odată cu intrarea Soarelui în Pești pe 18 februarie, apoi și a lui Venus pe 25 februarie, vom simți cu toții o domolire emoțională a atmosferei, a stării de spirit, în relații. Astfel, până la finele lui februarie, în ceea ce privește întâlnirile, stabilirea relațiilor de la inimă-la-inimă, creativitatea, atmosfera este foarte emoțională, blândă, subtilă și profundă, dar în același timp aceasta este o perioadă de sensibilitate ridicată. Devenim mai romantici, mai sentimentali. Nevoia de iubire și înțelegere se trezește în noi, dorim să uităm de toate problemele și grijile și să fim în permanență aproape de cei dragi. Oriunde există emoții serioase – în relațiile parteneriale, în relațiile cu copiii, va fi nevoie de subtilitate, precizie și fără eforturi exagerate.

Pe 27 februarie are loc Lună Plină în Fecioară, care va fi calmă, rațională, dar și intensă din punct de vedere emoțional. Punctul de Lună plină va fi în opoziție cu Venus, Soare și Neptun, astfel rezonabilitatea și practicitatea sunt contrapuse cu sensibilitatea, visele, romantismul și planurile. Soluția acestei dileme va veni prin detașarea de propriul „eu” și permisiunea inimii a se manifesta liber.

Persoanele care trebuie să fie mai precaute

La capitolul sănătate, luna februarie este dificilă pentru persoanele care suferă de tulburări ale sistemului nervos, boli ale vezicii biliare și ficatului, probleme ale coloanei vertebrale, diabetici. În zilele de 1-7 februarie există un grad sporit de traumatizare și probleme ale vaselor sanguine, iar 22-28 februarie vulnerabili sunt rinichii.

Cheltuiți cu prudență

În ceea ce privește cumpărăturile, evitați să efectuați achiziții importante până pe 21 februarie, timp cât Mercur este retrograd. Cei care intenționează să cumpere imobile scumpe vor trebui să o facă cu multă prudență.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog

Citește și: Previziuni îmbucurătoare pentru 2021. Astrologul Sergiu Iordachi: „Până în primăvară vom respira mai ușor, mai liber”