Deși începutul lui ianuarie va fi unul mai dificil, lucrurile se vor calma deja spre sfârșitul lunii, iar primăvara vom respira mult mai ușor. Regulile jocului se vor schimba literalmente sub ochii noștri. Și cei care vor ține pasul cu aceste schimbări rapide se vor bucura de perspective uluitoare în 2021, menționează astrologul Sergiu Iordachi. Ce alte surprize ne aduce anul 2021, aflați din articol.

Din punct de vedere al numerologiei, anul 2021 are suma kabalistică 5. Cifra 5 este numărul libertății, schimbării, acutizării, creativității și riscului. Ea exacerbează totul până la limite, și binele și răul. Dacă în 2020 – are suma kabalistică 4, fiind numărul restricțiilor dure, legii și activității – am stat încordați pe loc, în 2021 începe mișcarea, care poate fi destul de bruscă. Astfel, 2021 va fi un punct de cotitură, dar vor continua tendințele stabilite în 2020. Criza va continua, dar deja mult mai ușor.

În 12 ani vom vedea o lume diferită

Conform horoscopului vestic, Noul An începe cu tensiune, dar încă pasiv la început, apoi activitatea va crește și apogeul acesteia va avea loc spre sfârșit de an, în noiembrie-decembrie și început de 2022, luna ianuarie, – fiind cea mai activă încercare de a rezolva acele probleme care se prelungesc încă din anul precedent.

Dacă să ne întoarcem puțin în urmă, Saturn a trecut de Pluto și la sfârșit de 2020 a intrat în Vărsător, semn că apogeul de mortalitate a pandemiei s-a terminat și criza pandemică a intrat în scădere. În Capricorn, Saturn, simbolul puterii, restricțiilor și legii, este extrem de dur și am văzut aceste restricții asociate cu covidul în toată lumea. Pluto, simbolizează moartea, transformarea prin distrugere și reînnoire și folosirea puterii pentru a controla pe alții. În 2020 Saturn s-a unit cu Pluto în Capricorn, fenomen ce are loc odată la aproximativ 37 de ani și după fiecare conjuncție se schimbă imaginea generală și sistemul de relații a lumii.

Prin urmare, această criză pandemică, care mai degrabă este o criză socio-politică, va da lumii întregi o coadă până în ianuarie 2022 și în următorii 12 ani vor avea loc schimbări serioase pe mapamond. În 12 ani vom vedea o lume diferită, se vor schimba și modelul civilizațional, și țările de frunte.

O nouă eră – era aerului de 200 de ani

În Vărsător, Saturn a fost ajuns din urmă de Jupiter pe 21 decembrie 2020, fapt ce semnifică începutul unei noi ere – era aerului de 200 de ani. Anterior am trăit în epoca de pământ, când Jupiter și Saturn se uneau prin conjuncții la fiecare 20 de ani în semne de pământ. Epoca de pământ este cea mai dură, e o perioadă de restricții, limite și norme rigide. Epoca aerului este o perioadă a deschiderii mai mari, a mai multor contacte. Dacă era de pământ se concentra mai mult pe realizările tehnice, pe planul material, atunci era următoare se va concentra mai mult pe relațiile umane, pe comunicarea vie, pe democrație.

Modelul de state și cultură de tip colonial, construite pe parazitismul financiar al metropolelor asupra protectoratelor lor, pe crearea deliberată a sărăciei și haosului în jurul grațiosului „templu strălucitor de pe deal” vor fi înlocuite cu tema internaționalismului, egalitatea reală de șanse, pentru acele țări care oferă de fapt oportunitatea creșterii și dezvoltării, atât lor, cât și altora. Dacă anterior expansiunea venea din occident spre orient, acum se inversează.

Mai puține eclipse în 2021 – un an mai ușor

Noul an 2021 este un an mai ușor pentru că vor fi doar 4 eclipse lunare și solare. În 2020 au fost 6, a fost un an greu. 2021 va descărca tensiunile lui 2020, va deveni mult mai ușor, vor fi mai puține decese, mai puține boli, mai puține crize. Apogeul crizei a fost deja trecut, 2020 fiind anul de vârf în acest sens.

În a doua jumătate a lunii ianuarie, Soarele va activa cele trei planete aflate în conjuncție anul trecut – Jupiter, Saturn și Pluton. Acest eveniment va fi simțit ca un nou val al pandemiei asociat cu tot felul de crize, boli și măsuri legislative mai stricte. La sfârșitul lui ianuarie Soarele deja se va depărta și toate dificultățile vor începe treptat să dispară, criza va fi în scădere și până în primăvară vom respira mai mai ușor, mai liber, vom simți o relație complet diferită. La scară globală, există probabilitatea unei schimbări semnificative a trendului politic și anume, începând cu noul an astrologic când Soarele va intra în semnul Berbecului pe 20 martie 2021.

În același timp, în ianuarie Saturn intră în conflict cu Uranus și deschide o nouă temă (de fapt e o etapă a unei teme mai vechi, care își are rădăcinile în 1988), un conflict dintre nou și vechi, care va rula tot anul, cu o pauză în august-octombrie. Saturn vrea să păstreze totul așa cum este, să pună orice dinamism într-o formă rigidă, iar Uranus vrea lucruri noi, să rupă „cătușele rigide” ale Saturnului, să introducă ceva fundamental nou. Acesta este un moment oportun pentru a transforma energia Uranusului în beneficul nostru, potrivit în acest sens este alpinismul, la fel, astrologia, nu ezitați să o descoperiți mai profund!

Prin urmare, reprezentanții semnelor zodiacale în 2021 ar trebui să se aștepte la schimbări imprevizibile în diferite sfere ale vieții, dezacorduri, ciocniri, chiar și complicații climatice. Persoanele tinere ar trebui să pună un accent special pe atitudinea emoțională. Regulile jocului se vor schimba literalmente sub ochii noștri. Și cei care vor ține pasul cu aceste schimbări rapide se vor bucura de perspective uluitoare în 2021. Schimbări majore vor atinge și viața personală, de aceea, va trebui să ne concentrăm și pe relațiile cu cei dragi. Cei care au planificat de mult timp să se mute, să vândă sau să construiască o casă, sau să obțină un alt loc de muncă vor avea noroc în acest plan.

Eclipsele

Pe 26 mai va avea loc eclipsa de lună cu un accent al planetei Neptun. Pot exista o mulțime de viraje interesante și pozitive în planul inimii, o nouă dragoste sau o întâlnire neașteptată, o schimbare pozitivă serioasă în sfera sentimentelor, în relațiile cu cei dragi. Persoanele ocupate în sfera creației, Neptun le va aduce inspirație.

10 iunie eclipsa de soare – veselă și emoțional intensă, deschide multe perspective noi, oportunități de activitate, care vor stimula la activitate. Dar și amenință cu schimbări foarte mari în structurile sociale, administrative, Guvern. Va trebui luată în considerare perioada sporită de accidentare la câteva zile înainte și câteva săptămâni după eclipsă.

19 noiembrie – eclipsa de lună neliniștită, tensionată și dificilă.

4 decembrie – eclipsa de soare, care va oferi o mulțime de oportunități de reînnoire fundamentală. După, vor urma mari răsturnări sociale și schimbări. Zilele de 3, 4 și 5 decembrie vor fi tensionate și cu un grad sporit de accidentare.

Prin urmare, eclipse din 2021 vor da o mulțime de impulsuri sociale și politice, dar în viața personală vor acționa fără amenințări, mai degrabă chiar pozitiv.

Citește și: Culorile norocoase ale anului 2021. Sergiu Iordachi, despre ce spune horoscopul oriental despre anul Bivolului Alb de Metal

Planete retrograde

În ceea ce privește planete retrograde, în acesta an Marte nu va fi retrograd, drept urmare, va fi mai ușor. Venus va fi retrograd tocmai la sfârșitul anului de pe 19 decembrie. Evitați la acea vreme să cumpărați obiecte de artă, haine frumoase la modă, cosmetice și parfumuri. Nu începeți afaceri, precum un salon de înfrumusețare, expoziții, cafenea, orice ce ar produce frumusețe. A face cunoștință în acest moment nu este destinat să fie pe un termen lung, dar poate fi spectaculos.

Mercur va fi retrograd în perioadele 30.01-21.02.2021, 30.05-23.06.2021, 27.09-18.10.2021. Negocieri majore, contracte, achiziții, călătorii – toate acestea pe Mercur retrograd, dacă și trebuie să le faceți, atunci trebuie făcute cu o prudență și o atenție extremă. Dar mai bine amânați-le pentru viitor, deoarece sunt posibile schimbări esențiale. Călătoriile, relocările pot să nu vă placă foarte mult și să fiți nevoiți să vă întoarceți sau mutarea va fi nereușită. În cazul în care începeți o afacere, aceasta nu va funcționa.

Un al moment important este punctul de cotitură a Saturnului la intrarea și ieșirea din retrograd pe 23 mai și 11 octombrie. Saturn este staționar plus-minus 5-6 zile de la aceste date și semnalizează posibile eșecuri, întârzieri, încetinire mare. Prin urmare, toți cei care se ocupă de hârtii oficiale, contracte, activează în agenții guvernamentale, ministere, etc., ar trebui să fie atenți la acest lucru.

Perioadele cu risc sporit de accidentare, în special pe drumuri, zboruri, rețele electrice și sisteme informaționale:

  • 15-31 ianuarie 2021, dintre care 27-29 ianuarie 2021 cele mai tensionate.
  • 20.04-4.05.2021
  • 14-23 iulie 2021
  • 6-9 august (legate de Lună Nouă)
  • 13-17 septembrie
  • 20.10-5.11.2021  (legată de Luna Nouă)

Previziuni sănătate

În planul sănătății, odată cu intrarea în Vărsător a lui Jupiter și Saturn, se îmbunătățește starea persoanelor care au avut probleme legate de coloana vertebrală, sistemul musculo-scheletic. Va fi mai ușor, nu vor exista crize puternice. Cu toate acestea aveți grijă de coloana vertebrală, deoarece în Capricorn încă se mai află Pluton. Situația persoanelor cu boli ale vezicii biliare și ficatului se agravează, precum și dificultăți cu sistemul nervos.

Așadar, suntem încurajați în 2021, a cărui guvernator este Bivolul de Metal, să muncim pentru a ne urma și realiza visele, să ne respectăm și protejăm familia, să ne organizăm bine timpul și prioritățile, să rămânem pe drumul nostru, în pofida provocărilor, pentru a atinge succesul.

Vă doresc un an bun, luminos, creativ, fructuos și semnificativ, să trăiți din plin, conștient, interesant și cu bucurie!

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog