Începutul anului este pentru cei mai mulți dintre noi, momentul recapitulării și a stabilirii priorităților. Tindem să ne facem planuri noi, să visăm la lucruri mici sau mari, toate pentru a ne simți „mai fericiți”, dar deseori uităm că fericirea începe cu noi, cu ceea ce simțim, cu încrederea de sine, cu relațiile pe care le avem cu cei din jur și, în general, cu atitudinea pe care avem față de propria personalitate. Psihologa Aurelia Balan vine cu câteva sfaturi care ne vor ajuta să urmăm „o dietă sănătoasă” prin modul în care gândim, simțim, trăim, începând cu starea minții și a sufletului.

1. Se elimină din „trebuie” şi se înlocuieşte cu „doresc/aş vrea să/mă face fericit/îmi hrănesc sufletul cu…”.

2. Se îndepărtează cu grijă toate supărările, neiertările, ura, vinovăția, revolta, fricile, bârfele și se înlocuiesc cu acceptarea, iubirea, compasiunea şi iertarea unui nou început.

3. Se acceptă momentul prezent cu bucurie, cu iubire, mândrie şi compasiune că ai ajuns până astăzi, să fii exact ceea ce eşti, după toate lucrurile care te-au pus la încercare. Eşti propria ta operă de artă, la care ai lucrat neîncetat de când te-ai conştientizat, opreşte-te să o admiri şi celebrezi.

4. Se lasă în urmă oamenii care nu te bucură, oamenii toxici, care nu te cresc vibraţional şi te critică fără să aibă cea mai mică idee despre cine eşti tu cu adevărat, ce simţi sau ce te-a durut. E ok, oricum vorbesc despre ei, nu despre tine. Dar e un discurs toxic pe care nu ai de ce să îl asimilezi, eliberează-l.

5. Se lasă în pace mintea ta, care îţi spune că nu eşti unde trebuie, că nu ai făcut suficient, că alte persoane sunt mai bine decât tine. Tu eşti tu, ei sunt ei, spirite cu poveşti şi misiuni diferite.

6. Se curăţă bine sufletul de toate enervările şi supărările legate de lucruri pe care nu le poţi schimba și se înlocuiesc cu iubire, acceptare și fericire. Se curăță mintea de gândurile negative, care te limitează și se înlocuiesc cu gânduri pozitive, optimism.

7. Se lasă sufletul să se bucure în ritmul lui, fără ca tu să te judeci pentru ce simţi acum.

8. Se ia recunoştinţa şi se presară din abundenţă peste toate lecţiile de până acum, peste tot trecutul tău. Apoi se lasă trecutul acolo unde îi stă cel mai bine, în urma ta, se eliberează și se face loc pt noi experiențe fabuloase.

9. Se ia mintea din toate scenariile închipuite şi se aduce în prezent, în ACUM, în singurul moment care există cu adevărat.

10. Se lasă iubirea necondiţionată din tine să se manifeste liber, plenar, profund, azi şi… la mulţi ani de acum înainte!

Autoare: Aurelia Balan, dr. în psihologie

Nu uita de tine, nu uita să fii fericit/ă aici și acum!

Sursa foto: Instagram/Aurelia Balan

Citește și: Psihologa Aurelia Balan, despre cum vă puteți îmbunătăți starea de bine: „Fiți îngăduitori cu sine”