Iată 4 tipuri de persoane toxice pe care trebuie să le eviți, potrivit kudika.ro

Oamenii toxici îți pot fura fericirea, însă tu ai puterea să îi oprești din a face asta. Acești oameni au un mod unic de a face chiar și cele mai pozitive lucruri să pară negative. Nu contează ce faci, unde te duci sau ce se întâmplă… ei vor găsi o modalitate de a lăsa natura lor toxică să te doboare.

Motivul pentru care oamenii toxici sunt atât de periculoși este că ei sunt plini de ură și negativitate. Negativitatea pe care o primești în sufletul tău din cauza lor are un impact puternic asupra minții tale. Este mai puternică decât orice lucru pozitiv pe care îl primești. Pentru fiecare lucru negativ care îți este plantat în minte ai nevoie de cinci lucruri pozitive pentru a îl contracara.

1. Persoana care critică non-stop

Nu există o persoană perfectă pe acest pământ. Cu toții avem defecte. Este în regulă să primești critici constructive atunci când acestea vin cu o energie bună, însă dacă cineva te critică non stop, atunci clar este negativitate și toxicitate în spatele acestei critici.
Problema cu cineva care se concentrează pe negativitate este că nu se uită niciodată și la atributele pozitive.

2. Persoana narcisistă

Persoana care este întotdeauna dornică să se afirme, să fie în prim plan, să se vorbească despre ea non stop este una dintre cele mai toxice pentru că toate relațiile sale sunt întotdeauna construite în interesul ei.

Dacă o vei suna la un moment dat pentru a îi cere ajutorul cu privire la o situație delicată, nu te va ajuta. Nu te va asculta. Nu va fi acolo când va suferi. Nu te va ridica de la pământ când îți va fi greu.

3. Persoana care are întotdeauna nevoie de ajutor

Ai în jurul tău o persoană care are în permanentă nevoie de sprijinul tău însă atunci când tu ai nevoie de ajutor nu o găsești pe nicăieri? Ei bine, această persoană este una toxică și nu se va schimba niciodată.

Ea vrea să fii la dispoziția ei non stop, însă nu își va face timp când ai nevoie de ea. Mai mult, simți că întotdeauna are o problemă și că parcă este datoria ta să o salvezi.

Ea are o mie de scuze pentru a nu fi acolo pentru tine, însă întreaga lume trebuie să se oprească atunci când ea are o problemă.

4. Persoana extrem de geloasă

Puțină gelozie într-o relație nu strică. Din contră, este ceva normal și chiar sănătos pentru o persoană îndrăgostită să simtă aceste stări. Cu toate acestea, persoana care este mereu extrem de geloasă este o persoană toxică. Aceasta te va face să te simți nesigură și să nu mai ai încredere în tine.

Tactica sa este de a se simți ea bine, de a deține controlul în relație (și aici vorbim despre orice relație, nu doar despre una sentimentală) și singurul mod prin care poate face asta este să își arate gelozia groaznică, să simtă că ești în posesia ei și că are o putere incredibilă asupra ta.

Sursa: kudika.ro

Distribuie articolul: